Antena 3 CNN Actualitate Ivan Patzaichin şi Cristian Gaţu au pierdut mai mult de jumătate din pensie după recalculare

Ivan Patzaichin şi Cristian Gaţu au pierdut mai mult de jumătate din pensie după recalculare

Ivan Patzaichin şi Cristian Gaţu au pierdut mai mult de jumătate din pensie după recalculare
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Ian 2011   •   15:00

Foştii mari sportivi ai României au fost şi ei umiliţi după decizia Guvernului de a recalcula pensiile militare. Ivan Patzaichin şi Cristian Gaţu au pierdut mai bine de jumătate din remuneraţie după recalculare.

Ivan Patzaichin şi Cristian Gaţu au fost legitimaţi la Dinamo şi Steaua, cluburi departamentale militare. Prin urmare, ei au primit automat şi grade şi, în final, pensii militare. Acum, cei doi s-au trezit cu aceste drepturi ciuntite. Din vechea pensie,  au încasat mai puţin de jumătate.

"Până la tăierea pensiilor, aveam 2.700 de lei, acum mai am doar 1.700 de lei brut, probabil 1.500 de lei net. Pur şi simplu, mă simt umilit", a declarat Ivan Patzaichin, general în rezervă, jurnaliştilor de la Libertatea.

Tot general în rezervă este şi Cristian Gatu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal. La fel ca şi fostul mare canotor, Gaţu a rămas fără 70% din pensie.

"Primesc acum 16 milioane de lei. Eu nu fac politică, dar aştept să fie pusă în aplicare decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitie", a precizat Gaţu.

Decizia Guvernului de a recalcula pensiile militare a provocat un scandal de proporţii, foştii militari sau poliţişti ieşind de mai multe ori în stradă pentru a-şi apăra drepturile.

 

×
Subiecte în articol: Ivan Patzaichin pensii recalculare scadere
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close