Antena 3 CNN Actualitate Jaf armat, la o bancă din Constanţa: 70.000 de lei, furaţi în 30 de secunde (VIDEO)

Jaf armat, la o bancă din Constanţa: 70.000 de lei, furaţi în 30 de secunde (VIDEO)

Jaf armat, la o bancă din Constanţa: 70.000 de lei, furaţi în 30 de secunde (VIDEO)
Sursa foto: Jaf armat
29 Mai 2009   •   09:38

Două persoane cu cagule au jefuit una din sucursalele Băncii Carpatica din municipiul Constanţa, vineri, în jurul orei 9:00. Banca este situată într-o zonă centrală, în apropierea Casei de Cultură.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Anda Drăgulescu de la IPJ Constanţa a precizat că, în momentul jafului, în bancă se aflau opt angajaţi şi un singur client.

Se pare că unul dintre cei doi atacatori avea asupra sa un pistol, de care nu a făcut, însă, uz. Astfel, în urma incidentului, nu au existat victime.

Hoţii au reuşit, însă, să fugă cu suma de 70.000 de lei şi sunt căutaţi acum de Poliţie.

Potrivit martorilor, incidentul nu a durat mai mult de 25-30 de secunde.





Atacurile armate au devenit ceva obişnuit în România. Cele mai vizate locuri pentru astfel de atacuri sunt casele de schimb valutar şi băncile. Numai de la începutul anului, s-au comis trei jafuri, iar doi oameni au fost omorâţi.

De departe, cel mai mediatizat caz a fost cel de la Braşov, din ianuarie. Două persoane au murit, iar alta a ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost împuşcate în faţa unei case de schimb valutar. Ancheta în cazul acestui dublu asasinat bate de atunci pasul pe loc. Niciunul dintre suspecţi nu a plătit pentru fapta sa.

Tot în ianuarie, doi tineri înarmaţi şi cu feţele acoperite au pătruns într-o casă de schimb valutar din Constanţa. Au lovit-o pe casieră cu o sabie în cap, apoi au rănit-o în abdomen. Au plecat cu 26.000 de lei, 2.000 de euro şi 800 de dolari.

Cel mai recent caz este, însă, cel petrecut pe 2 mai, la Galaţi, unde doi indivizi mascaţi au reuşit să fugă cu 15.000 de lei dintr-o casă de schimb valutar. Şi în acest caz atacatorii s-au folosit de arme.

La jumătatea lunii februarie, două persoane înarmate au intrat într-o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, i-au lovit pe paznic şi pe o casieră şi au furat banii din casierie - 246.000 de lei. Până în prezent, autorii jafului nu au fost prinşi.

O lună mai târziu, o benzinărie din acelaşi cartier clujean a fost jefuită. Un bărbat cu cagulă pe faţă l-a ameninţat cu un pistol de jucărie pe casier, după care a dispărut cu 1.400 de lei.

La sfârşitul anului trecut, în Mangalia, doi bărbaţi înarmaţi au intrat într-o casă de amanet, au ameninţat-o pe femeia de la casă şi au reuşit să plece cu 45.000 de lei.

În iunie 2008, o tânără de 27 de ani a fost omorâtă cu 14 lovituri de cuţit într-o casă de amanet din Galaţi, în cursul unei tentative de jaf armat. Casiera a murit la spital.

La începutul anului trecut, casiera unei case de schimb valutar din Craiova a fost lovită de mai multe ori şi, sub ameninţarea pistolului, le-a dat celor doi atacatori - un bărbat şi o femeie - 50.000 de lei.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jaf armat banca
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close