Antena 3 CNN Actualitate Jaf de proporţii: Un sat întreg din Transilvania dispare de hartă, după ce a fost retrocedat integral şi ilegal

Jaf de proporţii: Un sat întreg din Transilvania dispare de hartă, după ce a fost retrocedat integral şi ilegal

Jaf de proporţii: Un sat întreg din Transilvania dispare de hartă, după ce a fost retrocedat integral şi ilegal
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    10 Dec 2013   •   22:56

Un sat întreg din Transilvania este retrocedat integral şi ilegal, astfel că cei 1.200 de locuitori ar putea să fie obligaţi să-şi părăsească locuinţele. Deja, o parte dintre locuitorii satului Nadăş au fost forţaţi să-şi demoleze nişte anexe gospodăreşti.


Informaţiile au fost prezentate marţi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Cele aproape 9.000 de hectare de teren, mai exact 8.742 de hectare, au fost câştigate în instanţă de o familie, iar sătenii acuză că este vorba despre documente false.
 
Sătenii spun că au depus o a doua revizuire la Tribunalul Arad şi acum aşteaptă decizia instanţei.



Viceprimarul Petrică Horga spune că sătenii sunt foarte revoltaţi de sentinţa apărută în 2006, potrivit căreia cele 8.742 de hectare de teren au fost retrocedate, "aceşti proprietari demonstrând cu nişte acte că sunt moştenitori dinainte de naţionalizare.  
 
Din actele găsite de noi, aceste suprafeţe aparţineau unor societatăţi anonime, iar o persoană fizică nu poate să moştenească o societate", a spus Horga.


Citiţi şi Concubinul Ioanei Băsescu şi samsarii imobiliari au omorât-o în acte pe moştenitoarea Brătienilor, pentru o restituire de 10 milioane de euro
 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close