Antena 3 CNN Actualitate Jaf la Biblioteca Academiei Române. Au fost sustrase mai multe cărţi valoroase

Jaf la Biblioteca Academiei Române. Au fost sustrase mai multe cărţi valoroase

Jaf la Biblioteca Academiei Române. Au fost sustrase mai multe cărţi valoroase
05 Ian 2009   •   19:59

Un depozit al Bibliotecii Academiei Române a fost jefuit. Hoţul a furat mai multe cărţi vechi pe care a marturisit ca voia să le vândă ca maculatură. Lucru greu de crezut, pentru că pe piaţa colecţionarilor cărţile făceau o avere.
Hoţul, un tănâr de 25 de ani spune că a mers la pont. Ştia că în depozit sunt multe cărţi vechi, aşa că s-a gândit să facă un ban. A intrat pe un geam din spatele clădirii, ca să nu fie auzit de paznic. Poliţiştii spun însă că hoţul ar fi făcut bani frumoşi dacă ar fi vândut cărţile colecţionarilor.
"Asupra individului s-au găsit 16 cărţi vechi cu o valoare importantă pe piaţa anticarilor", a declarat Ana Maria Ciolcă, subcomisar la secţia 5.
Un lucru e cert - hoţul nu şi-a propus să le citească. "Am cinci clase, cine ştie să citească? La 5 clase de abia scrii", spune suspectul de furt, Florian Moise.
Nu e prima dată când tânărul are probleme cu legea. El a mai fost închis pentru tâlhărie. Acum este cercetat în libertate, pentru furt calificat. Depozitul Bibliotecii Academiei Române a mai fost spart o dată, în 2008.
Observator

×
Subiecte în articol: jaf
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close