Antena 3 Actualitate Jandarmeria Bucureşti decapitată, din cauza abuzurilor comise la protestele de la Universitate

Jandarmeria Bucureşti decapitată, din cauza abuzurilor comise la protestele de la Universitate

de M.Z.    |    11 Ian 2013   •   18:05
Jandarmeria Bucureşti decapitată, din cauza abuzurilor comise la protestele de la Universitate
Sursa foto: Foto: Agerpres

Şeful Jandarmeriei Bucureşti, Eugen Meran, a fost demis din cauza abuzurilor comise de cei aflaţi în subordinea sa, în urmă cu un an, la protestele din Piaţa Universităţii, a anunţat, vineri, ministrul de Interne, Radu Stroe.

"Domnul general Meran a fost demis. Este pus la dispoziţie, pentru că e responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat atunci. Am mai făcut câţiva paşi. În cursul zilei de mâine (sâmbătă - n.r.), lămurim şi cu persoana care dădea cu bocancii ca un animal", a declarat ministrul Radu Stroe, vineri, la plecarea din Ministerul Afacerilor Interne.


Pe 4 decembrie 2012, Eugen Meran a fost atenţionat în urma unor verificărilor interne privind modul de acţiune la parada de Ziua Naţională de la Arcul de Triumf.

"În urma aspectelor semnalate de către o parte a mass-media, în legătură cu modul de îndeplinire a misiunilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de către anumite efective ale Jandarmeriei, cu ocazia zilei de 1 decembrie - Ziua Naţională a României, la nivelul instituţiei noastre a fost demarată o verificare internă, referitoare la modul de acţiune a personalului implicat, în urma căreia, au fost luate următoarele măsuri: atenţionarea domnului general de brigadă dr. Eugen Meran, directorul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; schimbarea din funcţie a domnului maior Claudiu Gogu, şef serviciu în cadrul aceleiaşi structuri", s-a precizat într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Pe 17 decembrie, preşedintele Traian Băsescu i-a conferit lui Meran conferit Ordinul "Bărbăţie şi Credinţă" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari. Alături de Meran, tot atunci a fost decoraţi numeroşi alţi poliţişti, militari, dar şi funcţionari publici şi angajaţi bugetari ca personal contractual.

Protestele din ianuarie 2012 desfăşurate în Piaţa Universităţii - la care au ieşit în stradă, mai multe zile la rând, sute de persoane - au început pe 13 ianuarie, în semn de solidaritate cu subsecretarul de stat Raed Arafat, protagonist al unui conflict public cu preşedintele Traian Băsescu, pe tema reformelor din Sănătate. În timpul evenimentelor, au avut loc ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine.×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close