Antena 3 CNN Actualitate Jandarmeria, noi explicații după protestul din 10 august. ”Dacă sunt persoane care au suferit în mod gratuit, ne cerem scuze”

Jandarmeria, noi explicații după protestul din 10 august. ”Dacă sunt persoane care au suferit în mod gratuit, ne cerem scuze”

Jandarmeria, noi explicații după protestul din 10 august. ”Dacă sunt persoane care au suferit în mod gratuit, ne cerem scuze”
16 Aug 2018   •   11:17

Jandarmeria aduce noi lămuriri despre intervenţia de vineri din Piaţa Victoriei.

Maiorul Laurenţiu Cazan, adjunctul Jandarmeriei Capitalei, spune că protestul a degenerat deoarece protestatarii violenti s-au organizat foarte bine şi au pus mereu intre ei şi jandarmi oameni pasnici.

De aici şi numărul mare de oameni care au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza gazelor lacrimogene.

”Mie mi s-a părut că au acționat organizat (...) Se asigurau că au în fața lor două-trei rânduri de persoane. Elementele noastre de dispozitiv aveau obligația să respingă acest atac susținut din spate de ei, moment în care s-a acționat cu gazele. De aceea primii de la gard au fost afectați (...) A existat o tensiune fantastică (...) Oamenii nu s-au mai delimitat de ei” a spus Laurențiu Cazan.

”Din punct de vedere tactic și al planificării, măsura a fost exact în momentul în care trebuia” a mai spus Laurențiu Cazan, referindu-se la intervenția jandarmilor.

Nu am plecat de la început să gazăm oamenii, noi am avut o acțiune ca urmare a violențelor împotriva noastră. Momentul declanșator a fost acela în care am avut violente împotriva dispozitivelor de Poliție și ale Jandarmeriei (...) Dacă restabilirea ordinii publice nu se realiza la momentul acela, am fi avut mult mai multe victime. a spus maiorul. 

"Vreau să fac un îndemn la calm. (...) Dacă sunt persoane care au suferit în mod gratuit în urma intervenţiei de restabilire a ordinii publice, (...) ne cerem scuze faţă de aceştia. Rolul nostru a fost de a restabili ordinea publică. Cazurile punctuale (...) sunt cercetate de către Parchetul Militar, în prezent. Avem în permanenţă legătura cu structurile de poliţie pentru identificarea celor care au acţionat împotriva forţelor de jandarmerie şi (...) asigur populaţia că Jandarmeria Capitalei este în măsură de fiecare dată să asigure măsurile de ordine publică şi, după caz, restabilirea ordinii publice, indiferent de situaţie", a mai declarat Laurenţiu Cazan, joi, la TVR 1. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close