Antena 3 CNN Actualitate Jandarmeria Română: Deocamdată situația este calmă și vrem să transmitem un mesaj la manifestație pașnică

Jandarmeria Română: Deocamdată situația este calmă și vrem să transmitem un mesaj la manifestație pașnică

Jandarmeria Română: Deocamdată situația este calmă și vrem să transmitem un mesaj la manifestație pașnică
01 Feb 2017   •   00:04

Câţiva protestatari din Piaţa Victoriei au încercat să forţeze cordonul de jandarmi şi să intre în curtea Guvernului, a declarat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

El a precizat că au fost mai multe încercări de a forţa porţile de la intrarea în sediul Guvernului, dar după ce forţele de ordine au dialogat cu protestatarii, aceştia au renunţat la acţiunea lor.

"Au fost încercări de a forţa porţile care dau către curtea exterioară a Guvernului. Nu am reţinut sau amendat pe nimeni, nu a fost nevoie", a menţionat Enache.

Potrivit acestuia, jandarmii sunt mobilizaţi ca să asigure ordinea publică la protest.

O estimare a participanţilor la protest nu a fost dată, întrucât, a spus reprezentantul Jandarmeriei Capitalei, mulţimea de oamenii este în mişcare şi sunt multe persoane care vin în continuare în Piaţa Victoriei.

Câteva mii de oamenii au ocupat marţi seară Piaţa Victoriei şi protestează faţă de deciziile luate de Guvern cu privire la modificarea şi completarea Codurilor penale, la graţierea unor pedepse şi la măsuri educative privative de libertate.

Ei scandează "Nu plecăm, nu plecăm!", "DNA să vină să vă ia!" şi "Nu scăpaţi!".

Circulaţia rutieră este oprită pe bulevardele adiacente Pieţei Victoriei.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

"Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor", a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, la Palatul Victoria.

De asemenea, Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

"Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi, este vorba de Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 296 Cod Penal şi a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă am făcut şi am pus în concordanţă deciziile Curţii Constituţionale care (...) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament", a spus Iordache.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close