Antena 3 CNN Actualitate Jandarmeria Română, detalii despre gazele folosite în Piață: ”Nu au niciun fel de risc împotriva populației”

Jandarmeria Română, detalii despre gazele folosite în Piață: ”Nu au niciun fel de risc împotriva populației”

Jandarmeria Română, detalii despre gazele folosite în Piață: ”Nu au niciun fel de risc împotriva populației”
Sursa foto: Foto: Facebook/Mihail-Ioan Bruștuc
16 Aug 2018   •   11:32

Maiorul Laurențiu Cazan, cel care a coordonat intervenția jandarmilor pe 10 august a vorbit la TVR despre acțiunea de la protest și a dat asigurări că gazele lacrimogene nu prezintă riscuri pentru populație.

"Nu le-am folosit pe toate pe care le-am avut la dispoziție. (...) Această muniție nu este letală, e în dotarea noastră, avem dreptul să o folosim. Este achiziționată în baza anumitor criterii, cerințe de la firme specializare. Nu au niciun fel de risc împotriva populației. Noi le folosim și pe timpul acțiunilor noastre de pregătire. Nu am avut niciun fel de problemă. Ele sunt certificate.

(...) Vă asigur că nu am folosit toată muniția. Și nu a fost intenția noastră de a face rău populației. Jandarmii sunt și ei oameni. Noi nu mergem în misiune ca să facem rău oamenilor. Rolul noastru acolo a fost, pe de o parte, să apărăm Palatul Guvernului, să nu permitem celor care au provocat la acte de violență să intre în acel obiectiv. Pe de altă parte, să luăm măsurile necesare pentru restabilirea ordinii publice", a zis Cazan, la TVR1.

×
Subiecte în articol: jandarmerie gaze
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close