Antena 3 CNN Actualitate Jandarmeria se mobilizează înaintea mitingului din Capitală. Oamenii legii îndeamnă la calm

Jandarmeria se mobilizează înaintea mitingului din Capitală. Oamenii legii îndeamnă la calm

Jandarmeria se mobilizează înaintea mitingului din Capitală. Oamenii legii îndeamnă la calm
de S.T.    |    09 Aug 2018   •   11:10

Jandarmeria se mobilizează înaintea mitingului din Capitală de vineri. Oamenii legii îndeamnă la calm şi spun că nu vor intra în conflict de protestatarii, în ciuda mesajele de instigare care circulă în mediul online.

Instituţia mai precizează că este pregătită şi în cazul în care manifestaţia va degenera.

Precizările vin în contextul în care există o controversă uriaşă înaintea mitingul deoarece nimeni nu vrea să îşi asume responsabilitatea în cazul în care vor apărea incidente.

Ovidiu Grosu, cel care s-a autointitulat „adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august” şi i-a îndemnat pe protestatari să recurgă la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine, a fost pus sub acuzare miercuri de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunii de instigare publică.

Grosu a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, el având mai multe obligaţii: să nu folosească sisteme informatice ce au conexiunea de date activă (să nu utilizeze Internetul); să nu depăşească limita teritorială a judeţului de reşedinţă decât cu încuviinţarea prealabilă a DIICOT; să nu acorde interviuri; să nu participe la adunări publice; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close