Antena 3 CNN Actualitate A treia doză de vaccin ar putea provoca efecte secundare severe, spune un oficial SUA

A treia doză de vaccin ar putea provoca efecte secundare severe, spune un oficial SUA

Un oficial american susține că este nevoie de mai multe date cu privire la administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului, ținând cont că aceasta ar putea avea efecte secundare grave.

A treia doză de vaccin ar putea provoca efecte secundare severe, spune un oficial SUA
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    14 Iul 2021   •   11:51

Statele Unite analizează necesitatea unui al treilea vaccin COVID-19 în rândul locuitorilor care au fost deja vaccinați, dar au nevoie de mai multe date pentru a ști daca dozele suplimentare ar putea crește riscurile producerii unor efecte secundare grave, a declarat un oficial din sectorul medical, citat de Reuters.

Oficialul a declarat că a doua doză a vaccinului COVID a fost asociată cu riscuri mai mari de efecte adverse grave, sugerând că efectele celei de-a treia ar putea avea reacții și mai grave. 

"Suntem foarte interesați să aflăm dacă o a treia doză poate fi, sau nu, asociată cu un risc mai mare de reacții adverse, în special unele dintre cele mai severe, deși foarte rare ", a declarat Jay Butler, director adjunct la Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, în timpul unei conferințe de presă. 

×
Subiecte în articol: vaccin
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close