x close

Jeffrey Franks se gândeşte să predea la o universitate din România

de M.Z.    |    09 Mai 2012   •   09:34
Jeffrey Franks se gândeşte să predea la o universitate din România 418 Foto: ghimpele.ro

Negociatorul-şef al misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, aflat marţi la Universitatea din Piteşti, a primit din partea rectorului instituţiei propunerea de fi conferenţiar, pentru un salariu de 3.000 de euro.

Rectorul Universităţii din Piteşti, Ionel Didea, a declarat că lui Franks i s-a făcut această propunere şi ar urma să fie remunerat cu 3.000 de euro, bani pe care puţine cadre universitare cu experienţă i-ar putea obţine, informează Mediafax.

Reprezentantul FMI a răspuns că va accepta "cu plăcere", dacă programul din următoarea misiune îi va permite.

"În condiţiile în care programul din următoarea misiune îmi va permite, accept cu placere. Misiunea mea în Romania a luat sfârşit, dar nu voi rămâne şomer şi sunt onorat să susţin teze în faţa studenţilor din Piteşti. Iar dacă voi preda, nu o voi face pentru bani, ci pentru plăcerea de a fi la catedră.(...) Aveţi potenţial, dar este nevoie de muncă pentru a valorifica acest potenţial. (...) Am devenit în ultimii ani foarte ataşat de poporul român. Aveţi o ţară minunată şi un potenţial nemaipomenit şi aş fi bucuros să văd cum România îşi atinge acest potenţial pe viitor", a declarat Jeffrey Franks.

Vizita lui Franks la Piteşti a fost ultima în calitate de negociator-şef al actualei misiuni a Fondului Monetar Internaţional în România. El şi-a prezentat calităţile de expert în economie în faţa studenţilor şi oamenilor de afaceri, cărora le-a spus că problema României, dar şi rezolvarea ei, o reprezintă absorbţia fondurilor europene.

În opinia sa, principalele atuuri pe care România le are în prezent pentru a realiza o creştere economică sunt stabilitatea macroeconomică, poziţia geografică, resursele naturale şi o populaţie cu un nivel ridicat de educaţie şi de calificare.

Citeşte mai multe despre:

Jeffrey Franks propunere salariu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati