Antena 3 Actualitate Jens Stoltenberg: România se apropie de obiectivul NATO

Jens Stoltenberg: România se apropie de obiectivul NATO

16 Feb 2017   •   21:07
Jens Stoltenberg: România se apropie de obiectivul NATO
Sursa foto: Foto: Agerpres

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat, ieri, că România, Letonia și Lituania se îndreaptă spre îndeplinirea obiectivului Alianței Nord-Atlantice privind alocarea a cel puțin 2% din PIB pentru apărare.

Aliații europeni și Canada au crescut cheltuielile pentru apărare cu 3,8% anul trecut, respectiv cu circa 10 miliarde de dolari mai mult decât în 2015, a declarat Stoltenberg, într-o conferință de presă la Bruxelles, în timp ce alianța încearcă să pună capăt unei perioade de ani de zile de reduceri.

Președintele american, Donald Trump, a criticat aspru cheltuielile pentru apărare ale aliaților europeni, spunând în această lună că membrii NATO trebuie să-și onoreze „contribuțiile financiare complete și adecvate”, cu toate că majorarea de anul trecut este un răspuns mai larg la anexarea de către Rusia, în 2014, a peninsulei ucrainene Crimeea și la preocupările referitoare la militantismul islamist.

Cheltuielile pentru apărare, în grafic

România, Letonia și Lituania se îndreaptă spre obiectivul NATO privind alocarea a cel puțin 2 % din PIB pentru apărare. Germania își sporește și ea cheltuielile, a afirmat Stoltenberg. În 2015, însă, doar Marea Britanie, Polonia, Grecia și Estonia au îndeplinit obiectivul de 2%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close