Antena 3 CNN Actualitate Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, vine săptămâna aceasta în România

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, vine săptămâna aceasta în România

Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, va veni săptămâna aceasta în România ca un gest de sprijin pentru familiile ucrainene în nevoie, forțate să fugă în urmă invaziei Rusiei.

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, vine săptămâna aceasta în România
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    02 Mai 2022   •   08:22

În același timp, Jill Biden va călători și în Slovacia și se va întâlni și cu membri ai armatei Statelor Unite din România și Slovacia precum și cu oficiali guvernamentali de rang înalt din ambele țări, scrie CNN

Prima Doamnă a Americii va pleca joi de la Washington spre România, cu oprire mai întâi la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, vineri, unde se va întâlni cu militarii înainte de a se îndrepta sâmbătă spre Capitală. 

La București, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului României precum și cu voluntarii care se ocupă de refugiații ucraineni.  

Prima Doamnă va petrece timp la București și cu profesorii care încearcă să le fie alături copiilor ucraineni în timp ce micuții se adaptează la noul lor mediu. 

Sâmbătă seara, Biden vă călători la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul Ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni. 

Jill Biden își va încheia călătoria luni, 9 mai, cu o întâlnire cu membrii Guvernului slovac, înainte de a pleca în Statele Unite. 

Călătoria va fi cea de a doua deplasare în străinătate a Primei Doamne. În iulie ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice. 

×
Subiecte în articol: Jill Biden
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close