Antena 3 CNN Actualitate JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Gest surprinzător al organizatorilor la PyeongChang

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Gest surprinzător al organizatorilor la PyeongChang

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Gest surprinzător al organizatorilor la PyeongChang
20 Feb 2018   •   11:24

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a lăudat marţi participarea Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, în ciuda apelurilor venite din partea unor sportivi sau agenţii antidoping, care solicitau ca sportivilor ruşi să li se interzică prezenţa la acest eveniment, informează agenţia Reuters. Google celebrează JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 cu un Google Doodle special. JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Moon a avut această luare de poziţie cu ocazia unei recepţii oferite în onoarea sportivilor şi oficialilor ruşi, la reşedinţa prezidenţială de la Seul, la două zile după ce un nou scandal de dopaj a izbucnit la JO de la PyeongChang, în care este implicat un sportiv rus, medaliat cu bronz la curling (dublu mixt).

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Din cauza acuzaţiilor privind existenţa unui sistem de dopaj instituţionalizat, Rusia nu a putut lua parte cu o delegaţie proprie la JO 2018, sportivii săi fiind autorizaţi de Comitetul Internaţional Olimpic să concureze sub drapel neutru la PyeongChang.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 "Vă mulţumesc foarte mult pentru trimiterea unui număr mare de sportivi la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, în ciuda numeroaselor probleme care au apărut în Rusia", le-a pus Moon oficialilor ruşi.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 "Participarea Rusiei, gazda precedentelor Jocuri Olimpice şi o ţară puternică în sporturile de iarnă, nu doar că a făcut mai bune Jocurile noastre, însă a contribuit totodată la eforturile Coreei de Sud de a crea un loc de pace şi armonie la JO de la PyeongChang", a adăugat preşedintele sud-coreean.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Noul scandal de dopaj, în care este implicat Aleksandr Kruşelniţki, medaliat cu bronz în concursul de curling dublu mixt, alături de soţia sa, a aruncat o umbră asupra programului olimpic al Rusiei.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Ruşii sperau că o Olimpiadă "curată" la PyeongChang, fără cazuri de dopaj, va convinge Comitetul Internaţional Olimpic să le permită sportivilor ruşi să renunţe la drapelul neutru şi să defileze cu steagul ţării lor la ceremonia de închidere. O decizie pe care CIO nu a luat-o deocamdată.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 La recepţia organizată de preşedintele Coreei de Sud a participat şi Igor Levitin, un apropiat al lui Vladimir Putin, care l-a invitat pe Moon să aibă o întâlnire cu preşedintele rus în vara acestui an, cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Delegaţia Rusiei este prima care vizitează Casa Albastră (Cheong Wa Dae), sediul preşedinţiei sud-coreene, de la debutul Jocurilor Olimpice 2018, subliniază agenţia Yonhap.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Preşedintele sud-coreean a transmis cu această ocazie condoleanţe Rusiei după tragedia aviatică produsă pe 11 februarie, lângă Moscova, soldată cu peste 70 de morţi.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close