Antena 3 CNN Actualitate JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PYEONGCHANG. Un scandal zguduie JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PYEONGCHANG. Un scandal zguduie JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PYEONGCHANG. Un scandal zguduie JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018
13 Feb 2018   •   11:51

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Patinatorul japonez Kei Saito, specialist în short-track, primul sportiv depistat pozitiv la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud), a declarat marţi, într-un comunicat, că vrea să se bată pentru a-şi dovedi nevinovăţia. JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PYEONGCHANG. Google celebrează JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PYEONGCHANG cu un Google Doodle special.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018  "Sunt extrem de surprins. Nu am luat niciodată produse dopante şi deci nu am de ce să ascund asta. Vreau să mă bat pentru a-mi dovedi nevinovăţia", a precizat Kei Sato, depistat pozitiv la acetalozamidă, un produs diuretic considerat mascant.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Saito, în vârstă de 21 ani, urma să fie rezervă în ştafeta masculină de 5.000 m, programată marţi.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Sportiva americană de origine coreeană Chloe Kim a cucerit medalia de aur în proba de halfpipe a concursului feminin de snowboard din cadrul JO de iarnă ediţia 2018, marţi la PyeongChang, trecându-şi astfel în palmares, la 17 ani, primul său titlu olimpic.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Kim a dominat competiţia, reuşind un al treilea "run" uimitor, care i-a adus 98, 25 puncte, devansându-le net pe chinezoaica Liu Jiayu, câştigătoarea medaliei de argint (89,75 pct), şi pe americanca Arielle Gold, medaliată cu bronz (85,75 pct).

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Noua campioană olimpică domină de mai mulţi ani circuitul mondial de snowboard halfpipe, înregistrând până acum patru victorii - trei dintre ele consecutive, prima la doar 14 ani (!) - la Winter X Games, cea mai importantă competiţie rezervată sporturilor extreme de iarnă. Din cauza vârstei sale prea mici, ea nu a putut participa la Jocurile Olimpice din 2014, de la Soci (Rusia), precizează AFP.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Victoria lui Chloe Kim permite Statelor Unite să-şi continue dominaţia în probele de snowboard de la PyeongChang, americanii cucerind până acum toate cele trei titluri olimpice puse în joc la la Olimpiada sud-coreeană. Înaintea lui Kim, Redmond Gerrard s-a impus la slopestyle masculin, iar Jamie Anderson la slopestyle feminin.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a lăudat o Coree de Sud "foarte impresionantă", cu care intenţionează "continuarea încălzirii climatului de reconciliere şi dialog", după reîntoarcerea unei delegaţii de înalţi oficiali nord-coreeni, printre care şi sora sa, de la Jocurile Olimpice de iarnă, a informat agenţia oficială KCNA, preluată de AFP.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 "După ce a ascultat raportul delegaţiei, Kim Jong Un şi-a arătat satisfacţia faţă de conţinutul acestuia şi a spus că Sudul, care a rezervat o primire specială delegaţiei Coreei de Nord, a fost foarte impresionant", a scris agenţia nord-coreeană KCNA într-o scurtă relatare a întâlnirii, adăugând că liderul de la Phenian a "exprimat mulţumirile sale" Seulului.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Numărul unu nord-coreean a subliniat, de asemenea, importanţa obţinerii de "bune rezultate" continuând "încălzirea climatului de reconciliere şi dialog", potrivit agenţiei oficiale.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Kim Jong Un "a precizat în detaliu direcţia pentru îmbunătăţirea relaţiilor Nord-Sud şi a dat instrucţiuni importante în acest domeniu pentru a se lua măsuri practice în acest scop", a mai arătat KCNA.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang au favorizat o destindere spectaculoasă între cele două Corei - tehnic aflate încă în război - după doi ani de tensiuni extreme în peninsulă.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PYEONGCHANG Nordul a efectuat trei teste nucleare, dintre care ultimul, cel mai puternic, în septembrie, şi zeci de tiruri de rachete, afirmând că este în măsură să lovească teritoriul continental american cu o bombă atomică.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PYEONGCHANG Conducătorul nord-coreean a respins luni de zile invitaţiile Seulului adresate ţării sale, de a lua parte la JO, după care a avut o întoarcere bruscă de poziţie în discursul de Anul Nou.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PYEONGCHANG Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, s-a întâlnit sâmbătă, la Seul, cu preşedintele onorific al Coreei de Nord, Kim Yong-Nam, şi cu sora liderului Kim Jong Un, dialog istoric în ciuda avertismentelor Washingtonului asupra unei "ofensive a farmecului" olimpic din partea Phenianului.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PYEONGCHANG Moon a primit-o la Casa Albastră, sediul preşedinţiei sud-coreene, pe Kim Yo Jong, prima membră a dinastiei conducătoare din Nord care a păşit pe teritoriul marelui rival de la sfârşitul războiului din Coreea.

Kim Yong-Nam, cel mai înalt demnitar nord-coreean care a vizitat Sudul până acum, a fost de asemenea prezent.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close