Antena 3 CNN Actualitate JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Surprize mari la PyeongChang

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Surprize mari la PyeongChang

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Surprize mari la PyeongChang
22 Feb 2018   •   11:15

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Guvernul sud-coreean a cheltuit, în medie, peste 260 de dolari pentru fiecare masă a unui membru al delegaţiei oficiale nord-coreene, care a venit pentru Jocurile Olimpice de la PyeongChang, a anunţat, joi, agenţia sud-coreeană Yonhap. JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018.  Google celebrează JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 cu un Google Doodle special.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 După doi ani de puternice tensiuni în peninsulă din cauza programelor nuclear şi balistic ale Phenianului, Jocurile de la PyeongChang au permis o spectaculoasă destindere a relaţiilor dintre cele două rivale, care tehnic încă sunt în război.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Nordul a trimis în Sud o delegaţie oficială, care numără patru responsabili, printre care Kim Yo Jong, sora conducătorului Kim Jong Un, şi Kim Yong Nam, care este, conform protocolului, şeful de stat al Coreei de Nord.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Cei patru responsabili au fost însoţiţi de 18 consilieri în această călătorie realizată în perioada 9-11 februarie şi pentru care guvernul sud-coreean a plătit 240 milioane woni (220.000 dolari), plătiţi de guvernul sud-coreean, susţine Yonhap, care a citat un responsabil al ministerului sud-coreean al Unificării.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Cheltuielile de cazare - în hoteluri de lux din Seul şi Gangneung- s-au ridicat la 130 milioane woni (120.000 dolari), cheltuieli de transport în valoare de 50 milioane woni (46.000 dolari) şi cele de hrană tot de 50 milioane, a mai anunţat agenţia.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Calculând că cei 22 de delegaţi au luat câte opt mese în cele două zile şi jumătate petrecute în Sud, a reieşit cifra de 284.000 woni (261 dolari) de delegat pentru o masă.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Ei au mâncat vită marinată şi au băut soju, alcool coreean, la ultimul dineu la Seul.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Phenianul şi Seulul s-au pus de acord, în luna ianuarie, pentru trimiterea unei delegaţii oficiale la Jocurile Olimpice, precum şi de sportivi, artişti şi animatoare nord-coreene. Cele două capitale au convenit ca această participare să revină în sarcina Coreei de Sud, a 11-a economie a lumii.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018  Ministrul rus al sportului, Pavel Kolobkov, speră într-o decizie favorabilă a CIO privind ridicarea suspendării pentru Comitetul olimpic rus, neinfluenţată de recentul caz de dopaj cu meldonium al unui sportiv de-al său la JO de la PyeongChang.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018  ''Este clar că această situaţie (a sportivului rus depistat dopat la JO -n.r.) este foarte neplăcută. Sper că nu va influenţa decizia CIO de sâmbătă cu privire la întoarcerea Comitetului Olimpic rus în familia olimpică", a declarat ministrul Kolobkov la o conferinţă de presă.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018  El a spus că respectivul caz a fost unul întâmplător, neexistând vreo premeditare.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Sportivul rus Aleksandr Kruşelniţki, medaliat cu bronz în proba de dublu mixt a concursului de curling, la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, a negat marţi faptul că ar fi folosit meldonium, produs aflat pe lista substanţelor interzise.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018  "Sunt gata să spun deschis că în niciun moment al carierei mele sportive nu am folosit vreo substanţă interzisă sau alte mijloace necinstite", a spus sportivul într-o declaraţie postată pe site-ul Federaţiei ruse de curling, declarându-se ''şocat'' de faptul că a fost depistat pozitiv la această substanţă.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Comitetul Olimpic Rus (COR) a confirmat marţi că meldonium este substanţa interzisă cu care a fost testat pozitiv Kruşelniţki la Jocurile Olimpice 2018 de la PyeongChang, unde a câştigat medalia de bronz în proba de dublu mixt la curling, dar pune sub semnul întrebării circumstanţele consumului acestei substanţe fără niciun beneficiu.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 ''Concentraţia de meldonium depistată în eşantion indică luarea unei singure doze de medicament, ceea ce nu are absolut niciun sens pentru obţinerea unui efect terapeutic asupra corpului uman'', susţine COR într-un comunicat.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Comitetul Olimpic Rus a deschis o anchetă şi încearcă să descifreze circumstanţele acestui caz de dopaj cu meldonium: ''Este bine ştiut că meldonium nu are efect decât dacă se consumă cu regularitate în timp. Testul efectuat de Kruşelniţki înainte de debutul JO 2018, cât şi celelalte precedente au fost negative. De asemenea, utilizarea conştientă sau sistematică a unei substanţe interzise nu a fost confirmată''.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Comitetul Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic se va reuni sâmbătă pentru a decide dacă sportivii ruşi pot participa sub propriul steag la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close