Antena 3 CNN Actualitate "Jos Băsescu", "Demisia", "Genocid în portocaliu". Pensionarii protestează la Guvern

"Jos Băsescu", "Demisia", "Genocid în portocaliu". Pensionarii protestează la Guvern

"Jos Băsescu", "Demisia", "Genocid în portocaliu". Pensionarii protestează la Guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Noi 2011   •   11:15
În faţa Guvernului, aproape 1.500 de pensionari cer majorarea punctului de pensie, revenirea la nivelul pensiilor din 2010 şi să nu mai fie obligaţi să plătească CAS.

Pensionari strigă "Jos Băsescu" şi "Demisia" şi au pancarte pe care scrie "Nu îngropaţi de vii pensionarii", "Genocid în portocaliu", "Pentru pensionari doar umilinţă?!", "Voi - viaţă fericită, noi - bătrâneţe chinuită", "Nu ne luaţi dreptul la viaţă", "Guvernanţi mincinoşi, plecaţi voi, să nu murim noi".

Protestul este organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), în Piaţa Victoriei, între orele 11.00 şi 13.00, informea Mediafax.

"Pensionarii, al căror nivel de trai, pentru milioane dintre ei, se află la limita subzistenţei, iar iarna care vine - din cauza creşterii cheltuielilor la utilităţi - va scădea şi mai mult, protestează în principal faţă de hotărârea Guvernului de a îngheţa, pentru al treilea an consecutiv, pensiile la nivelul, amputat, din octombrie 2009", spune preşedintele FNSPR, Preda Nedelcu.

Printre solicitările pensionarilor se numără indexarea pensiilor, eliminarea coplăţii, a impozitului şi contribuţiei la asigurările de sănătate de 5,5 la sută.
 



×
Subiecte în articol: protest guvern pensie Jos Basescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close