Antena 3 CNN Actualitate "Jos Guvernul, jos Băsescu!" s-a strigat în 19 oraşe ale ţării. Vezi unde au ieşit oamenii în stradă

"Jos Guvernul, jos Băsescu!" s-a strigat în 19 oraşe ale ţării. Vezi unde au ieşit oamenii în stradă

"Jos Guvernul, jos Băsescu!" s-a strigat în 19 oraşe ale ţării. Vezi unde au ieşit oamenii în stradă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de O.P.    |    16 Ian 2012   •   07:20

Mulţimea a ieşit în stradă împotriva Guvernului Boc în mai bine de jumătate de ţară. În 19 oraşe, au fost mitinguri de protest însă paşnice. Oamenii au mărşăluit pe străzi ore în şir şi au cerut la unison demisia preşedintelui Traian Băsescu.

 


Protestul organizat, duminică, în centrul municipiului Cluj-Napoca s-a încheiat după aproximativ opt ore, fără să fie înregistrate incidente, manifestanţii susţinând că vor relua acţiunea, luni, la ora 19.00.

Aproximativ 300 de persoane au participat în parcul din faţa statuii Lupoaicei din municipiul Satu Mare, la un miting de solidaritate cu Raed Arafat, dar şi de protest faţă de scăderea nivelului de trai.

Şi la Botoşani oamenii au ieşit în stradă.
 


 

Peste 30 de persoane au protestat, duminică, pe platoul din faţa Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, având steaguri şi pancarte pe care scria "Jos Băsescu", în timp ce la Deva aproximativ o sută de persoane au ieşit în stradă. La Hunedoara, peste 30 de persoane s-au adunat, duminică la amiază, pe platoul din faţa Casei de Cultură din municipiu.

Aproximativ 30 de persoane, majoritatea oameni în vârstă, s-au adunat, duminică după-amiază, în Piaţa Civică, din municipiul Vaslui, nemulţumiţi de condiţiile de trai şi de "impunerea" plăţii serviciilor sociale, scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale. Protestatarii, majoritatea pensionari, s-au adunat în centrul municipiului Vaslui pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de condiţiile de trai şi a impunerii de către actuala guvernare a plăţii serviciilor medicale şi pentru a protesta faţă de şeful statului şi actuala guvernare.

Aproximativ o sută de persoane, majoritatea pensionari, s-au adunat, duminică după prânz, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, după care au pornit într-un marş pe strada Brăilei, una dintre artele principale ale municipiului, îndreptându-se spre sediul Prefecturii.

Manifestanţii din Piaţa Unirii din Iaşi, al căror număr a crescut la aproximativ 500, au pornit într-un marş către sediul Prefecturii ieşene, în faţa căruia au fost montate garduri metalice de protecţie.

Aproximativ 150 de protestatari s-au adunat, în jurul orei 12.00, la marginea Parcului Cetăţii din Alba Iulia, în urma unor mesaje transmise, în ultimele zile, pe reţelele de socializare.

Cele aproximativ 150 de persoane care au participat, duminică seară, la un marş de protest prin centrul municipiului Târgu Mureş, scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, au încheiat acţiunea după aproximativ două ore.

Aproximativ o sută de persoane s-au adunat, duminică seară, în centrul municipiului Buzău, într-o manfestare spontană în care au scandat lozinci împotriva Guvernului şi preşedintelui Traian Băsescu, în acelaşi timp exprimându-şi susţinerea faţă de Raed Arafat.
 
Mitingul de protest de la Braşov s-a încheiat, duminică, în jurul orei 21.20, după ce cei 150 de protestatari care au ajuns în Gara Braşov cu intenţia de a veni în Capitală pentru a se alătura protestelor din Piaţa Universităţii nu au fost lăsaţi să intre în incinta gării, astfel că au plecat acasă.

Mitingul spontan care a avut loc, duminică seară, la Piteşti, s-a încheiat după aproximativ patru ore, cei circa 1.500 de participanţi părăsind piaţa "Vasile Milea" din municipiu, la manifestaţie fiind prezenţi şi suporteri ai echipei de fotbal FC Argeş.

Protestul din Piaţa Victoriei din Timişoara, unde mai rămăseseră circa o sută de persoane, majoritatea suporteri ai echipei Poli, s-a încheiat fără incidente, după aproximativ opt ore, manifestanţii spunând însă că vor ieşi din nou în stradă şi în zilele următoare.
 


 





×
Subiecte în articol: proteste manifestatii protestatari
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close