Antena 3 CNN Actualitate JR de România a murit în urma unui accident vascular

JR de România a murit în urma unui accident vascular

JR de România a murit în urma unui accident vascular
Sursa foto: Foto: VideoNews
17 Oct 2010   •   20:12

Controversatul om de afaceri Ilie Alexandru, zis JR de România, a murit. A fost printre primii milionari apăruţi după Revoluţie şi a devenit celebru după ce a construit la Slobozia o replică a Turnului Eiffel şi una a vilei familiei Ewing din serialul "Dallas". A pierdut tot după ce a fost arestat pentru înşelăciune, şi a murit fără să reuşescă să îşi reabiliteze măcar numele.

Ilie Alexandru pleacă pe ultimul drum din catedrala pe care ridicat-o când era un afacerist de succes. Deşi ultimii ani i-a trăit în singurătate, oamenii din Slobozia nu l-au uitat pe fostul milionar.

Supărarea l-a băgat în mormânt, spun apropiaţii. Din fostul milionar rămăsese doar umbra celui care a vrut să facă din Slobozia o metropolă.

Ilie Alexandru era modelul clasic al aşa-zişilor milionari de carton. Primul milion de dolari l-a făcut din bişniţă.

În câţiva ani, Ilie Alexandru şi-a construit un adevărat imperiu. Mândria afaceristului era satul de vacanţă. O copie fidelă a celebrei ferme Southfork din serialul „Dallas", o herghelie şi o replică în miniatură a turnului Eiffel.

Deşi ineditul domeniu al lui Ilie Alexandru stârnea zâmbete răutăcioase, locuitorii din Slobozia sunt şi acum mândri de el.

Dallas-ul din Bărăgan era punct de întâlnire pentru artişti, oameni de afaceri şi politicieni. În fermă a aterizat şi Larry Hagman, interpretul lui JR din se­rialul american.

Declinul lui Ilie Alexandru a început în 1997. Afaceristul a fost arestat pentru înşelăciune dar eliberat doi ani mai târziu. În 2001 milionarul intra din nou în puşcărie. Imperiul lui a fost devastat de bănci, creditori şi cămătari. Ce a rămas din avere, s-a împărţit între cele patru foste soţii ale omului de afaceri.

Ilie Alexandru a fost eliberat anul trecut, pentru bună purtare. Apropiaţii spun că trăia de pe o zi pe alta, dintr-o pensie de 600 de lei. Supărarea i-ar fi provocat accidentul vascular care i-a adus sfârşitul.

Fostul miliardar trăia dintr-o pensie de 600 lei



×
Subiecte în articol: miliardar Dallas afacerist inselaciune ferma
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close