Antena 3 CNN Actualitate Judecarea cererii de arestare a lui Mario Iorgulescu, amânată pentru 3 martie

Judecarea cererii de arestare a lui Mario Iorgulescu, amânată pentru 3 martie

Magistrații au decis marți amânarea pentru 3 martie a pronunțării deciziei în cazul propunerii de arestare a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București în cazul lui Mario Iorgulescu.

Judecarea cererii de arestare a lui Mario Iorgulescu, amânată pentru 3 martie
Sursa foto: Sursă foto: Instagram
17 Feb 2020   •   18:12

Mario Iorgulescu a fost propus, luni, spre arestare şi acuzat de omor şi conducere sub influenţa unor substanţe interzise, după cumplitul accident produs în Bucureşti pe 8 septembrie 2019.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis să îl propună spre arestare pe Mario Iorgulescu, chiar dacă acesta se află în continuare într-o clinică din Italia.

Mai mult, anchetatorii au stabilit că tânărul de 24 de ani va fi cercetat şi judecat pentru omor şi nu pentru ucidere din culpă, practică obişnuită de procurori în cazul unor accidente rutiere.

Procurorii au stabilit că circumstanţele în care Mario Iorgulescu a provocat accidentul mortal sunt extrem de grave.

"Prin ordonanța din data de 20.12.2019 a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva inculpatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale, însă acesta nu s-a prezentat, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activitățile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internațională. 

Ulterior, prin ordonanța din data de 23.01.2020, a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului Iorgulescu Gino-Mario din infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe şi a fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea inculpatului, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12.02.2020", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Mario Iorgulescu, acuzat de omor. Cum s-a produs accidentul

"La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V. D.-A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum.

Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă. Precizăm că la data de 17.02.2020 a fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe", au mai expicat procurorii.

În cazul în care propunerea de arestare va fi aprobată, Tribunalul Bucureşti urmează să emită un mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu, acesta urmând a fi extrădat în România.

×
Subiecte în articol: Mario Iorgulescu
Parteneri
Astăzi este ultima zi în care se mai poate depune declarația unică
x close