Antena 3 CNN Actualitate Judecarea cererii de întrerupere a pedepsei generalului Stănculescu, amânată până în februarie

Judecarea cererii de întrerupere a pedepsei generalului Stănculescu, amânată până în februarie

Judecarea cererii de întrerupere a pedepsei generalului Stănculescu, amânată până în februarie
Sursa foto: Stanculescu
27 Ian 2009   •   11:03

Judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani dată în cazul generalului Victor Athanasie Stănculescu a fost amânată până pe 24 februarie. Stănculescu a fost găsit vinovat pentru reprimarea manifestanţilor de la Timişoara, din decembrie 1989.
Eliberarea este cerută de avocaţii lui Stănculescu pe motive de afecţiuni medicale, anunţă Mediafax. În acest sens, a fost întocmit un raport, care arată că Stănculescu, în vârstă de 82 de ani, are afecţiuni care por fi tratate în sistemul penitenciar.
În cadrul şedinţei de marţi, avocatul generalului a cerut instanţei să oblige Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi închisorii Jilava să comunice dacă asigură condiţiile necesare unui bolnav precum Stănculescu. Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a respins această solicitare.
Din expertizele medicale reiese că cei doi suferă de mai multe boli, ei putând fi trataţi doar în spitalele-penitenciar şi doar dacă aceştia doresc să se supună tratamentului. Potrivit rapoartelor IML, Stănculescu suferă de cel puţin zece boli, cele mai multe de natură cardio-vasculară, dar şi de leucemie cronică, iar Chiţac are nevoie de o operaţie la inimă.
Cei doi generali au cerut, prin avocaţii lor, încă din luna octombrie, să fie eliberaţi, pe motiv că nu pot suporta regimul obişnuit de detenţie. Cei doi sunt încarceraţi la spitalul-penitenciar Jilava. Ei sunt condamnaţi definitiv la 15 ani de închisoare pentru acte comise în timpul revoluţiei din decembrie 1989.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Athanasie Stanculescu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close