Antena 3 CNN Actualitate Judecarea dosarului "Valiza", amânată din nou. Următorul termen are loc peste o lună

Judecarea dosarului "Valiza", amânată din nou. Următorul termen are loc peste o lună

Judecarea dosarului "Valiza", amânată din nou. Următorul termen are loc peste o lună
Sursa foto: Gigi Becali
18 Feb 2009   •   12:30

Curtea de Apel Cluj a amânat, miercuri, judecarea dosarului "Valiza" până pe 18 martie. În acest dosar, patronul clubului Steaua, Gigi Becali, este judecat pentru dare de mită şi fals în înscrisuri.
Avocaţii lui Teia Sponte au cerut amânarea procesului pe motiv că nu au reuşit să analizeze probele aflate la dosar.
Procurorii anticorupţie i-au trimis pe 18 decembrie 2008, în judecată, în dosarul "Valiza", pe Gigi Becali, finanţatorul echipei Steaua, pe Teia Sponte, vicepreşedinte al Consiliului de Admnistraţie al FC Steaua, şi pe Victor Piţurcă, antrenorul echipei naţionale de fotbal.
Gigi Becali este acuzat de două infracţiuni de dare de mită. Una dintre ele se referă la meciul Rapid - Gloria, Bistriţa din 12 mai 2006. Atunci finanţatorul echipei Steaua Bucureşti ar fi promis fiecărui jucător bistriţean sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să obţină un rezultat favorabil în meciul cu giuleştenii.
A doua faptă de care e acuzat Gigi Becali a avut loc în luna mai, anul trecut. DNA a convocat la audieri la Cluj Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro. Banii proveneau de la Gigi Becali şi se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj, dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un scor egal în meciul cu echipa clujeană CFR. Un rezultat care ar fi adus titlul naţional în Ghencea.
Printre persoanele audiate atunci de DNA Cluj s-au aflat jucătorul Gigel Coman, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte dar şi două dintre gărzile de corp ale lui Becali.
Finaţatorul Stelei a încercat să se disculpe şi a prezentat un act de vânzare cumpărare încheiat pentru un teren din Cluj, datat 15 aprilie. Printre martori s-a numărat şi selecţionerul Victor Piţurcă. Becali a dorit, astfel, să arate că banii confiscaţi de DNA nu erau destinaţi fotbaliştilor de la Universitatea Cluj.
În decembrie anul trecut, Gigi Becali, a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie, în dosarul "Valiza". Finanţatorul Stelei este acuzat de dare de mită şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimise în judecată alte 5 persoane printre care selecţionerul Victor Piţurcă, acuzat de favorizarea infractorului, şi Teia Sponte, pentru complicitate la dare de mită.
Antena 3

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close