Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea de la procesul lui Vlad Pascu a întrebat dacă tânărul mort se află în sala de judecată din Mangalia

Judecătoarea de la procesul lui Vlad Pascu a întrebat dacă tânărul mort se află în sala de judecată din Mangalia

Scene revoltătoare în sala de judecată, la procesul lui Vlad Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai.

de Cătălina Buzoianu    |    22 Feb 2024   •   15:23

Judecătoarea a întrebat astăzi, în sala de judecată, dacă una dintre victimele decedate se află în sală. În momentul acela, tatăl lui Sebastian, baiatul ucis de Vlad Pascu, a început să plângă.

- Judecătoria Mangalia nu este...când mi-a spus dacă băiatul meu e în sală... N-am văzut în viața mea un asemenea judecător. Îi vrea buletinul. M-am uitat la el...

- Ce-ați simțit când a luat cuvântul Vlad Pascu?

- M-am uitat în jos, n-am mai putut să mă uit în ochii lui.

Și tatăl Robertei, tânăra moartă, este revoltat. 

 -Totul este o făcătură! Aceasta judecătoare nu are ce căuta acolo! Totul a fost premeditat! Iar cu ce i-a făcut lui Valentin Olariu... este strigător la cer!

- Ce ați simțit când l-ați văzut pe Vlad Pascu?

- Este foarte încrezător! Este învățat exact cum trebuie să vorbească!

Întreaga zi a fost un adevărat haos însă la procesul de judecată al lui Vlad Pascu. Inițial, judecata tânărului drogat a fost amânată pentru că acesta avea, exact la aceeași oră, un alt proces la Tribunalul Constanța, unde cerea eliberarea condiționată. Când, în sfârșit, ședința a fost reluată, magistrații au decis o nouă amânare, după ce s-a constatat că, în sala de judecată, nu se află niciunul dintre cei doi avocați care l-au reprezentat pe Vlad Pascu până în acest moment. 

Între timp, apar și informații revoltătoare cu privire la judecătoarea de la Mangalia. Aceasta a fost cercetată disciplinar, în 2023, de Inspecția Judiciară. 

Acuzațiile care i s-au adus sunt: 

  • nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor" (art. 271 lit. g teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor si procurorilor) 
  • nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente

Decizia secției de judecători din cadrul CSM

Admite în parte acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciara împotriva pârâtei, judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia. În baza art.273 alin.(1) lit.a) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, aplică pârâtei, judecator în cadrul Judecătoriei Mangalia, sancțiunea disciplinară constând în 'avertisment' pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin.(2) din același act normativ.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close