Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea cercetată pentru o şpagă de un milion de euro, parte din completul care a anulat condamnarea lui Dinel Staicu

Judecătoarea cercetată pentru o şpagă de un milion de euro, parte din completul care a anulat condamnarea lui Dinel Staicu

Judecătoarea cercetată pentru o şpagă de un milion de euro, parte din completul care a anulat condamnarea lui Dinel Staicu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    09 Aug 2013   •   18:38
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, cercetată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a făcut parte din completul care a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), potrivit Mediafax.
 
Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase definitiv, în 4 aprilie 2011, pe Dinel Staicu, la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării BIR, instanţa reducând cu cinci ani pedeapsa primită de acesta la Tribunalul Capitalei. 
 
Omul de afaceri, care îşi schimbase numele în Dinel Nuţu, a fost atunci de negăsit, astfel că instanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărire naţională pe vechiul nume. 
 
Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal la 1 aprilie 2011, când omul de afaceri şi-a ridicat noua carte de identitate, însă autorităţile au fost informate de această schimbare în 6 aprilie 2011, după ce, la cererea jurnaliştilor, au fost solicitate informaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date.
 
Dinel Nuţu a fost prins în 19 aprilie 2011, în localitatea Mako din Ungaria, ulterior fiind adus în ţară şi încarcerat la Penitenciarul Rahova. 
 
Acesta a atacat decizia din 4 aprilie 2011 cu o contestaţie în anulare. Astfel, în 22 februarie 2012, un complet din care făcea parte judecătoarele Veronica Cîrstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, a decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Dinel Nuţu, anularea mandatului de executare a pedepsei emis pe numele acestuia şi a dispus punerea de îndată în libertate a condamnatului, întrucât există autoritate de lucru judecat, în sensul că o altă instanţă s-a pronunţat pe acuzaţiile aduse acestuia. 
 
Judecătoarele din completul Curţii de Apel Bucureşti care a anulat sentinţa lui Dinel Staicu şi-au motivat decizia prin aceea că în cazul acestuia a existat o dublare a procedurilor judiciare, totul începând de la înregistrarea a două sesizări cu acelaşi obiect la Inspectoratul General al Poliţiei Române-Bucureşti şi Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Dolj.
 
Judecătoarele Veronica Cîrstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au fost cercetate de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în legătură cu modul în care au decis anularea deciziilor anterioare ale instanţelor prin care Dinel Staicu a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării BIR.

 
Ce avere are judecătoarea Veronica Cîrstoiu
 
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu deţine cinci terenuri şi două apartamente, potrivit declaraţiei de avere din iunie 2012. Terenurile au fost cumpărate între 2004 şi 2010 şi au suprafeţe cuprinse între 1.000 şi 10.000 de metri pătraţi. Apartamentele sunt ambele în Târgovişte şi nu au suprafeţe mai mari de 70 de metri pătraţi.

Tot în declaraţia de avere, magistratul menţionează a vândut, în aprilie 2012, un apartament mobilat pentru care a obţinut 57.000 de euro.

În 2011, i-au intrat în buzunar 20.000 de euro după ce a vândut un autoturism Volkswagen.

Judecătoarea mai are şi două depozite bancare şi un credit de 37.000 de euro scadent în 2031.  

La categoria venituri, Cîrstoiu a declarat doar salariul, de 104.000 de lei pe an. 
 
 
Averea judecătoarei
 
- cinci terenuri (două în comuna Priseaca, două în Tatarani şi unul în Târgovişte) 
- două apartamente în Târgovişte (64 mp şi 70 mp) 
- în aprilie 2012 a vândut un apartament cu 57.000 de euro
- în 2011 a vândut un autoturism Volkswagen, pentru 20.000 de euro
- două depozite bancare
- un credit de 37.000 de euro scadent în 2031
- venituri de 104.000 de lei pe an 
 
Sursa: declaraţie de venit iunie 2012 




 

×
Subiecte în articol: Dinel Staicu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close