Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Florica Bejinaru este noul preşedinte CSM

Judecătoarea Florica Bejinaru este noul preşedinte CSM

Judecătoarea Florica Bejinaru este noul preşedinte CSM
Sursa foto: CSM
11 Ian 2010   •   15:25

Consiliul Superior al Magistraturii are, de luni, o nouă conducere. Florica Bejinaru a fost aleasă preşedinte, la finalul unei şedinţe la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu. Mandatul preşedintelui CSM, judecătorul Virgil Andreieş, şi cel al vicepreşedintelui, procurorul Bogdan Licu se încheie marţi.

Preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, Viorica Costiniu, a anunţat deja că va contesta în instanţă alegerea lui Bejinaru.

În premieră, pentru şefia CSM a candidat şi un procuror. Liviu Dăscălescu a avut-o ca adversar pe judecătoarea Florica Bejinaru. Votul majorităţii membrilor CSM s-a îndreptat către Bejinaru.

În şedinţa CSM a fost prezentat şi raportul de activitate al Consiliului pe acest an. Ca de fiecare dată, şeful statului a fost prezent la şedinţă. După prezentarea raportului, Traian Băsescu a avut un discurs conciliant, fără accente critice, total diferit faţă de precedentele poziţii în faţa CSM.

Traian Băsescu a avut şi observaţii legate de protestul magistraţilor, din vara anului trecut. Asta după ce judecătorii au ameninţat că pot oricând relua greva.

În ceea ce priveşte intrarea în vigoare a codurilor juridice la 1 ianuarie 2011, şeful statului s-a arătat sceptic.

Antena 3

×
Subiecte în articol: CSM
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close