Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Iulia Motoc, pe lista scurtă a propunerilor pentru postul de judecător la CEDO

Judecătoarea Iulia Motoc, pe lista scurtă a propunerilor pentru postul de judecător la CEDO

Judecătoarea Iulia Motoc, pe lista scurtă a propunerilor pentru postul de judecător la CEDO
de M.T.    |    14 Iun 2013   •   15:07

Judecătoarea Iulia Motoc de la Curtea Constitutionala a fost trecută pe lista scurtă pentru a fi numită judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Iulia Motoc a fost selectată de o comisie de la Ministerul Justiţiei, alături de alţi doi magistraţi - Bianca Guţan şi Florin Streteanu, în timp ce pe lista de rezervă a fost selecţionat Tudor Panţîru

În urma audierii candidaţilor înscrişi în procesul de selecţie pentru funcţia de judecător, în numele României, al Curţii Europene a Drepturilor Omului, Comisia de selecţie instituită în temeiul art. 5 alin. 1 din Ordonanţa Guvernului 94/1999, cu modificările şi completările ulterioare, a întocmit următoarea listă cu propuneri (în ordine alfabetică): (1) Bianca Andrada Guţan, (2) Iulia Antonella Motoc, (3) Florin Streteanu. Pe lista de rezervă a fost selecţionat domnul Tudor Panţîru", se arată într-un comunicat la Ministerului Justiţiei, citat de Agerpres.

Lista mai trebuie aprobată de Guvern şi de Parlament pentru ca apoi să ajungă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care va decide cine va fi judecătorul României la CEDO.

×
Subiecte în articol: CEDO propuneri Ministerul Justitiei
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close