Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Iuliana Puşoiu, de la ICCJ, acuzată de trafic de influenţă

Judecătoarea Iuliana Puşoiu, de la ICCJ, acuzată de trafic de influenţă

Judecătoarea Iuliana Puşoiu, de la ICCJ, acuzată de trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: footballgeorge.freeblogit.com
de M.Z.    |    07 Oct 2011   •   16:16

Judecătoarea Iuliana Puşoiu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost pusă oficial sub acuzare de trafic de influenţă.

Aceasta este acuzată că ar fi primit un colier şi o excursie în Malaezia de la un om de afaceri, în schimbul unor decizii în dosarele acestuia.

Alţi doi judecători sunt vizaţi de procurorii DNA în dosarul de corupţie de la Curtea Supremă. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, este vorba despre magistraţii Corina Corbu şi Niculae Măniguţiu.

Corina Corbu este o apropiată a şefei secţiei de Contencios Administrativ, Gabriela Bârsan, care a fost şi ea audiată la DNA în acest dosar, mai scrie sursa citată.

Şefa secţiei de Contencios Administrativ de la Curtea Supremă, Gabriela Bârsan, a fost şi ea audiată la DNA, fiind cercetată în acest dosar.

Avocata Claudia Silinescu Gherbovan a fost, de asemenea, pusă oficial sub acuzare pentru cumpărare de influenţă. Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva avocatei Silinescu Gherbovan, în dosarul în care au fost percheziţionate locuinţele a două judecătoare.

Avocata Claudia Silinescu Gherbovan a fost audiată, vineri, timp de patru ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Aceasta s-a prezentat la DNA, pentru a fi audiată în cazul judecătoarelor Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu. La ieşirea din sediul DNA, avocata nu a dorit să facă declaraţii presei.

Joi seară, procurorii DNA au percheziţionat locuinţele celor două judecătoare de la ICCJ, Gabriela Bârsan - preşedinta Secţiei Contencios Administrativ şi colega acesteia, Iuliana Puşoiu, de la Secţia de Contencios a instanţei supreme. Imobilele percheziţionate sunt situate pe bulevardul Magheru din Bucureşti şi în localitatea Snagov.

Potrivit unor surse judiciare, Gabriela Bârsan este cercetată pentru că ar fi primit de la avocata Silinescu Gherbovan - cadouri constând în excursii în străinătate şi folosirea, de către fiul judecătoarei, a unui apartament în Paris al avocatei.

Gabriela Bârsan este soţia judecătorului român la CEDO, Corneliu Bârsan.

×
Subiecte în articol: trafic de influenta ICCJ mita
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close