Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Nicoleta Margareta Țînț este noul președinte CSM

Judecătoarea Nicoleta Margareta Țînț este noul președinte CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a reunit, miercuri, pentru a-şi alege noul preşedinte.

Judecătoarea Nicoleta Margareta Țînț este noul președinte CSM
18 Dec 2019   •   11:45

Update 11.45: Judecătoarea Nicoleta Margareta Ţînţ a fost aleasă, miercuri, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, au precizat, pentru AGERPRES, surse din instituţie.

Știrea inițială

Pe 10 decembrie, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat alegerea unui nou preşedinte, după ce la votul pentru desemnarea Nicoletei Margareta Ţînţ a ieşit de două ori egalitate - 9 voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi un vot nul.

Nicoleta Margareta Ţînţ a fost desemnată, prin vot, de Secţia pentru judecători a CSM pentru a candida la funcţia de preşedinte. În cadrul aceleiaşi şedinţe a plenului, procurorul Tatiana Toader a fost aleasă vicepreşedinte.

CSM are în componenţă 19 membri: nouă judecători şi cinci procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept - ministrul Justiţiei, preşedintele ICCJ şi procurorul general al României. Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

×
Subiecte în articol: Nicoleta Margareta Tint
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close