Antena 3 CNN Actualitate Judecător de la Tribunalul Dolj, reţinut într-un caz de corupţie

Judecător de la Tribunalul Dolj, reţinut într-un caz de corupţie

Judecător de la Tribunalul Dolj, reţinut într-un caz de corupţie
08 Iun 2010   •   10:12

Bogdan Diaconescu, judecător la Tribunalul Dolj, a fost reţinut marţi dimineaţă de procurorii DNA şi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Magistratul este cercetat pentru luare de mită. În acelaşi dosar a mai fost arestat luna trecută un alt judecător şi doi avocaţi.

"Magistratul a fost reţinut azi-noapte (noaptea de luni spre marţi - n. r.) de procurorii DNA, în acelaşi dosar în care a fost arestat şi Laurenţiu Anghel. El va fi prezentat după ora 12.00 la Curtea de Apel, iar şedinţa nu va fi publică, urmând să se desfăşoare în camera de consiliu", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Bogdan Diaconescu este reţinut într-un caz de corupţie în care au mai fost arestaţi judecătorul Laurenţiu Anghel şi avocaţii Ion Militaru şi Octavian Tiberius Ciucă. Potrivit rechizitoriului, un deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, Sergiu Stănăgoi, ar fi intervenit, prin cei doi avocaţi, la judecătorul Laurenţiu Anghel, care, la rândul său, urma să vorbească, în favoarea deţinutului, cu judecătorul Bogdan Diaconescu, pentru obţinerea unei pedepse mai uşoare.

Laurenţiu Anghel este cercetat pentru trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită. Cei doi avocaţi sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă. Toţi trei au fost arestaţi preventiv în 6 mai.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: judecator retinut mita
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close