Antena 3 CNN Actualitate Judecător: Decizia de eliberare a lui Gigi Becali este ilegală

Judecător: Decizia de eliberare a lui Gigi Becali este ilegală

Judecător: Decizia de eliberare a lui Gigi Becali este ilegală
Sursa foto: judecator roman
08 Mai 2009   •   08:00

Preşedintele completului de judecată ce a decis eliberarea lui Gigi Becali din arest preventiv îşi atacă colegii. Astfel, judecătorul Dorel Matei crede că ceilalţi doi magistraţi au încălcat legea când l-au pus în libertate pe patronul Stelei.
Matei s-a opus eliberării provizorii sub control judiciar a lui Gigi Becali, arestat anterior sub acuzaţia de sechestrare de persoane, şi a explicat că Monica Cipariu şi Marin Constantin au încălcat legea prin această decizie. ?Este adevărat că judecătorii sunt independenţi, numai că aceştia trebuie să se supună legii, independenţa lor nefiind absolută?, a scris Matei. Cei doi judecători au motivat punerea în libertate a lui Becali prin aceea că ?liberarea provizorie sub control judiciar nu poate fi privită doar cu referire la existenţa şi menţinerea temeiurilor care au justificat arestarea preventivă?, scrie Cotidianul.
?Mergând pe aceeaşi optică eronată a apărării şi opiniei majoritare, ar însemna că în cazul loviturilor cauzatoare de moarte (art. 183 Cod penal) săvârşite de un soţ împotriva celuilalt şi în condiţiile în care acesta ar recunoaşte fapta s-ar impune ex oficio liberarea provizorie sub control judiciar deoarece este evident că acesta nu ar mai putea să-şi influenţeze sau să-şi omoare încă o dată victima?, a exemplificat Matei în ce constă eroarea colegilor săi.

Preşedintele completului a mai făcut referire şi la practica Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în sensul neverificării subzistenţei temeiurilor care au stat la baza arestării preventive, adică tentativa lui Becali de a-i influenţa pe cei trei hoţi sechestraţi de bodyguarzii săi în 26 ianuarie şi gravitatea infracţiunii de care este acuzat. Deciziile Înaltei Curţi sunt obligatorii pentru instanţele inferioare, deci au putere de lege pentru acestea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close