Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii cer Guvernului ca accesul în mall-uri și săli de sport să se facă și cu test. Avocat: "Este o decizie fabuloasă și conține două premiere"

Judecătorii cer Guvernului ca accesul în mall-uri și săli de sport să se facă și cu test. Avocat: "Este o decizie fabuloasă și conține două premiere"

Decizia-bombă a unei instanţe din România! Impunerea certificatului verde pentru accesul în mall-uri, în săli de sport şi în toate celelalte instituţii prevăzute prin hotărârea de guvern este discriminatorie, spun judecătorii! Avocatul Adrian Cuculis a explicat, la Antena 3, ce implicații are hotărârea magistraților.

Judecătorii cer Guvernului ca accesul în mall-uri și săli de sport să se facă și cu test. Avocat: "Este o decizie fabuloasă și conține două premiere"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    28 Dec 2021   •   08:30

Magistraţii au decis că toţi românii care prezintă un test negativ să aibă aceleaşi drepturi ca vaccinaţii sau cei trecuţi prin boală. 

Din decizia instanţei rezultă că, unde până acum accesul era permis doar cu certificat verde, care atesta vaccinarea, sau trecerea prin boală, acum se va putea intra doar cu un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau unul antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Asta înseamnă că românii, vor putea intra în mall-uri, magazine comerciale nealimentare, săli de fitness, sau vor putea participa la diferite evenimente, și dacă prezintă un test negativ recent, nu doar cu certificatul verde.

"Guvernul este obligat pentru prima dată, de Curtea de Apel, să aibă în vedere această situație cu testele PCR și în niciun caz să nu mai vină cu elemente discriminatorii. Decizia aceasta s-ar putea să strice planurile Guvernului și campania de vaccinare. (...) Este o decizie extraordinară, fabuloasă și conține două premiere, într-o singură decizie a instanței de judecată", a explicat avocatul Adrian Cuculis, la Antena 3.

Instanţa a motivat decizia prin necesitatea respectării principiului nediscriminării pe criterii de vaccinare sau trecere prin boală.

Decizia judecătorilor nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

×
Subiecte în articol: test guvern judecătorii avocat Adrian Cuculis
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close