Antena 3 CNN Actualitate Județul din România în care poliţiştii vor folosi în trafic maşini neinscripţionate "pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave"

Județul din România în care poliţiştii vor folosi în trafic maşini neinscripţionate "pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave"

Poliţiştii dintr-un judeţ din România vor acţiona, în perioada urmăatoare cu maşini neinscripţionate pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Județul din România în care poliţiştii vor folosi în trafic maşini neinscripţionate "pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave"
Sursa foto: Arhivă
de Andreea Gelatu    |    17 Noi 2023   •   09:45

Conducerea Poliţiei judeţului Dâmboviţa anunţă că, în perioada următoare, poliţiştii rutieri vor acţiona în trafic nu cu autospecialele care poartă însemnele instituţiei, ci cu maşini neinscripţionate.

Măsura a fost luată pentru prevenirea accidentelor grave.

Citeşte şi: Ea este Geanina, tânăra poliţistă din Huşi, prinsă la furat de haine într-un mall din Iaşi

„Pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave, pe raza judeţului Dâmboviţa, în special în municipiul Târgovişte, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a dispus ca în perioada următoare, în cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice, să fie utilizate şi autospecialele de poliţie neinscripţionate.

Măsura a fost dispusă pentru a fi combătute accidentele rutiere produse pe fondul principalelor cauze generatoare”, au anunţat, joi, reprezentanţii IPJ Dâmboviţa.

Conform statisticilor realizate la nivelul structurilor de Poliţie, cele mai frecvente cauze de producere a accidentelor rutiere sunt neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor şi viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum.

Citeşte şi: Maşini de lux furate din UE, vândute românilor după ce erau omologate la RAR şi înmatriculate cu acte false

Recomandările poliţiştilor 

Poliţiştii recomandă participanţilor la trafic să dea dovadă de comportament responsabil la volan şi să respecte cu stricteţe regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

IPJ Dâmboviţa precizează că poliţiştii de la rutieră sunt prezenţi pe sectoarele de drum din judeţ, iar principala misiune a acestora vizează creşterea gradului de siguranţă în trafic şi reducerea numărului de victime ale evenimentelor rutiere negative.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close