Antena 3 CNN Actualitate Județul în care cazurile de Covid-19 s-au dublat în doar o săptămână

Județul în care cazurile de Covid-19 s-au dublat în doar o săptămână

Situație fără precedent în Argeș. Spitalele din județ nu mai au locuri pentru persoanele confirmate sau suspecte de Covid-19. Practic, într-o săptămână s-a dublat numărul de cazuri de la 400 la peste 800. Prefectul judeţului spune că valul de infectări vine pe fondul introducerii prea devreme a măsurilor de relaxare.

Județul în care cazurile de Covid-19 s-au dublat în doar o săptămână
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    01 Iul 2020   •   18:00

”În România și în județul Argeș suntem pe un val de creștere al pozitivilor din cauza faptului ca măsurile de prevenire a virusului s-au relaxat poate puțin mai devreme decât ar fi fost cazul.

În Argeș avem o situație puțin mai complexă care ar trebui înțelesă în felul următor: noi ne-am străduit încă de la începutul pandemiei să creștem capacitatea de testare locală. Avem trei laboratoare funcționale care testează peste 350 persoane în ficare zi, iar de la începutul am avut 14.000 de teste efectuate. Nu avem un anumit focar.”, a declarat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș.

El a menționat că au fost identificați pacienții infectați cu Covid-19 în mai toate localitățile din județ.

Prefectul a mai spus că autoritățile locale sunt în alertă și au dispus controale în teren pentru a verifică permanent dacă angajatorii, angajații poartă masca și dezinfectează regulat.

El a concluzionat că oamenii nu mai respectă pur și simplu măsurile elementare de protecție și din cauza aceasta s-a ajuns la dublarea numărului de infectați în doar o săptămână.

Județul în care cazurile de Covid-19 s-au dublat în doar o săptămână

 

×
Subiecte în articol: Argeş
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close