Antena 3 CNN Actualitate Cod roșu și portocaliu de caniculă în jumătate de țară. România se „coace” la peste 40 de grade

Cod roșu și portocaliu de caniculă în jumătate de țară. România se „coace” la peste 40 de grade

Cod roșu și portocaliu de caniculă în jumătate de țară. România se „coace” la peste 40 de grade
30 Iun 2017   •   10:02

Un număr de 19 de judeţe şi Municipiul Bucureşti află, vineri, sub avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat. 

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista şi se va accentua în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi în sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37 - 39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade. 

De asemenea, tot vineri, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de caniculă în 15 judeţe din Banat, Transilvania, Crişana şi Moldova. În aceste zone, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 36 de grade. 

PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND

IULIE DEBUTEAZĂ SUB COD ROȘU DE CANICULĂ

Pe de altă parte, sâmbătă, 1 iulie, va fi activ un alt Cod ROȘU de disconfort termic, valul de căldură persistând în 19 de judeţe şi în Capitală, între orele 10.00 – 21.00

70 DE GRADE RESIMȚITE PE ASFALT

Sâmbătă, 1 iulie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în municipiul București și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42...44 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close