Antena 3 CNN Actualitate Jumătate din angajații unei primării au fost arestați pentru că au chiulit de la muncă

Jumătate din angajații unei primării au fost arestați pentru că au chiulit de la muncă

Jumătate din angajații unei primării au fost arestați pentru că au chiulit de la muncă
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Iul 2016   •   14:20

Jumatate dintre angajatii primariei unui mic oras de langa Napoli, 23 la numar, au fost arestati marti de Politia locala, fiind acuzati de frauda impotriva statului, ceea ce in legislatia italiana este infractiune, potrivit Ziare.com.

Arestarile vin in urma unui scandal urias generat de absenteismul din sectorul public din Italia, scrie Reuters. Din cauza arestarilor, primarul orasului Boscotrecase a fost nevoit sa inchida majoritatea birourilor municipale.

Politia a arestat 50% dintre angajatii primariei din Boscotrecase, dupa o ancheta de o saptamana care a scos la iveala 200 de cazuri de absenteism in care au fost implicate 30 de persoane, informeaza Reuters.

Angajatii veneau la serviciu si apoi plecau pentru a-si rezolva o serie de chestiuni personale sau utilizau mai multe cartele de acces pentru a inregistra venirea la lucru si a colegilor absenti. Aceste situatii au devenit frecvente in Italia, dupa numeroase scandaluri similare izbucnite in ultimii ani.

"Va trebui probabil sa inchid toata primaria", a declarat pentru Sky Italia Pietro Carotenuto, ales in urma cu o luna primar al acestui oras cu 11.000 de locuitori.

 

×
Subiecte în articol: Napoli
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close