Antena 3 CNN Actualitate Jumătate dintre părinții de la sate ar anula sărbătorile din acest an. Unii nu au nici 10 lei pentru cadoul copilului

Jumătate dintre părinții de la sate ar anula sărbătorile din acest an. Unii nu au nici 10 lei pentru cadoul copilului

Jumătate dintre părinții din mediul rural nu au bani pentru cadouri și brad, potrivit studiului „Crăciunul pentru copiii din satele României”, realizat de World Vision România.

Jumătate dintre părinții de la sate ar anula sărbătorile din acest an. Unii nu au nici 10 lei pentru cadoul copilului
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    23 Noi 2021   •   23:13

Aproape jumătate dintre părinţii din mediul rural ar anula, dacă ar putea, Crăciunul din acest an. Aceasta este realitatea pe care o arată reprezentanții World Vision România, care au stat de vorbă cu ei.

Unul din şase părinţi nu își permite să aloce nici măcar 10 lei pentru cadoul de Crăciun. Iar în jur de 70% dintre părinții de la sate ar alege un cadou care să acopere o necesitate de bază.

Mai grav este că părinților le este rușine că nu pot asigura familiei cele necesare, explică Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

"10% dintre părinți ne spun că nu pot să achiziționeze nici măcar mâncare sau haine pentru iarnă. Asta îi face practic să se gândească că dacă ar avea o putere, ar scoate ziua de Crăciun, anul acesta, din calendar. 30% dintre ei ne spun că sunt stresați pentru că le este rușine că nu pot asigura familiei cele necesare", a explicat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România, la EuropaFM.

„Bradul de Crăciun este un lux și știm că anul trecut doar 20% dintre ei au avut brad de Crăciun. Părinții și copiii ne-au spus că și-ar dori cel mai mult alimente, haine, încălțăminte, îmbrăcăminte și rechizite”, a adăugat Mihaela Nabăr.

×
Subiecte în articol: familiile sate sărbătorile copil cadou
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close