Antena 3 CNN Actualitate Aproape jumătate din liceenii români cer înlocuirea tezelor. Petiție online cu număr record de semnături

Aproape jumătate din liceenii români cer înlocuirea tezelor. Petiție online cu număr record de semnături

O petiție online, inițiată de o elevă, prin care se solicită înlocuirea tezelor, a strâns un număr record de semnături. Aproape jumătate dintre liceeni din România au semnat pentru susținerea demersului.

Aproape jumătate din liceenii români cer înlocuirea tezelor. Petiție online cu număr record de semnături
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Adi Piclisan
de Mia Lungu    |    11 Noi 2021   •   16:26

Petiția a fost inițiată de o elevă de 17 ani care solicită înlocuirea tezelor din cauza pandemiei. Inițiatoarea a adunat 296.000 de semnături, adică aproape jumătate din numărul liceenilor din România.

Este un număr record de semnături pentru campaniile desfășurate pe platforma Declic, anunță reprezentanții asociației.

Elevii îi solicită Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, înlocuirea tezelor semestriale cu teste sumative cu subiect unic la nivel național, fără trecere în catalog, urmate de feedback din partea profesorilor. Totul, din cauza nivelului slab al predării din perioada pandemiei.

’’Nu cred că domnul ministru știe cu ce ne-am confruntat în această perioadă de stat acasă, nu cred ca are idee câte ore s-au făcut,(…) nu știe dacă profesorii participă la ore.... Nu cerem să fie scoase tezele, cerem doar înlocuirea acestora.

Această teză este doar o notă, prin care profesorul nu își face decât „datoria” față de Minister. În schimb, testele sumative cu subiect unic la nivel național, propuse de noi, sunt cele care pot arăta cu adevărat care ne este nivelul la acest moment’’, a explicat Bianca Năstase, inițiatoarea petiției.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat recent că tezele vor fi menținute, dar că numărul acestora va fi redus.

×
Subiecte în articol: Liceenii romani teze petitie online
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close