Antena 3 CNN Actualitate Jumătate din țară, sub Cod portocaliu de ploi. Cum va fi vremea pe litoral

Jumătate din țară, sub Cod portocaliu de ploi. Cum va fi vremea pe litoral

Mai mult de jumătate de ţară este astăzi sub două coduri, galben şi portocaliu, de vreme rea, ploi torenţiale şi vijelii, avertizarea fiind valabilă inclusiv pe litoral.

Jumătate din țară, sub Cod portocaliu de ploi. Cum va fi vremea pe litoral
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    20 Aug 2020   •   10:30

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, un Cod portocaliu de ploi torenţiale, valabil până la ora 22, în 15 judeţe din estul şi nordul ţării. Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate.

Astfel, în intervalul 20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00, "în Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și în sudul și estul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp", se arată în textul informării ANM.

În acelaşi interval, 20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00, mai este în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă moderate, valabil în mai mult judeţe din nordul şi sudul ţării, inclusiv la mare.

"În intervalul menționat, în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și sudul Dobrogei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp", potrivit informării emise de meteorologi.
 

×
Subiecte în articol: ploi vijelii
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close