Antena 3 CNN Actualitate Jumătate dintre românii din Spania vor reveni acasă în doi ani

Jumătate dintre românii din Spania vor reveni acasă în doi ani

Jumătate dintre românii din Spania vor reveni acasă în doi ani
28 Noi 2008   •   08:08

Criza economică din Spania capătă amploare de la zi la zi. Ieri oficialii de la Madrid anunţau că în rândul românilor şomajul a ajuns la 100.000 de persoane, iar alte 30.000 îşi vor pierde locurile de muncă până în 2009.
Aceasta i-a convins pe jumătate dintre căpşunarii din Spania să revină acasă. Totuşi, deşi majoritatea se gândeşte la revenire, aceasta nu se va produce imediat, ci îşi fac planuri pentru următorii doi ani. Doar 14% dintre români au de gând să se întoarcă anul viitor. În acelaşi timp un român din trei estimează că va recurge la acest gest peste 2-5 ani. Pe de altă parte, 15 procente au planuri în străinătate pentru cel puţin încă cinci ani, iar 29% nu vor ma reveni.
Acestea sunt concluziile unui sondaj realizat de Fundaţia Soros, în septembrie 2008, citat de Gândul.
În caz că această criză se agravează însă este foarte probabil ca aceştia să îşi schimbe rapid planurile. Studiul mai arată că majoritatea românilor din Spania au alături de ei şi familia, sau măcar o parte din ea. Astfel, doar 32% dintre emigranţi n-au alături de ei nici un membru al familiei, iar 26% şi-au adus întreaga familie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imigranti romani Spania Madrid
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close