Antena 3 CNN Actualitate Imagini de la depozitul unde au fost găsite peste 500 kg de cocaină. Încrengătură cu iz mafiot lângă Capitală

Imagini de la depozitul unde au fost găsite peste 500 kg de cocaină. Încrengătură cu iz mafiot lângă Capitală

Încrengătură cu iz mafiot în cazul drogurilor descoperite în Chiajna. Este vorba despre 503 kilograme de cocaină în valoare de 25 de milioane de euro, conform calculelor procurorilor, sau 50 de milioane de euro daca se calculează la prețul pieței.

Imagini de la depozitul unde au fost găsite peste 500 kg de cocaină. Încrengătură cu iz mafiot lângă Capitală
de Carmina Pricopie    |    29 Iul 2021   •   14:33

Drogurile au fost găsite în cutii în care ar fi trebuit să fie numai banane, aduse din Columbia. Au trecut însă fără probleme prin vămi și au fost descoperite din greșeală la doi pași de București, într-un depozit. 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au descoperit, marți, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.

IGPR a transmis, joi, că în urma cercetărilor, s-a stabilit că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene, scrie Mediafax

Pe de altă parte, incendiul de noaptea trecută din Afumați este posibil să aibă legătură cu descoperirea drogurilor. Și asta pentru că drogurile de la Chiajna au fost găsite pe 26 iulie, din greșeală. Acestea nu trebuiau să fie în acel TIR și nu trebuiau să ajungă la depozitul respectiv. Cu alte cuvinte, cineva a greșit destinatarul.

Un importator de fructe și legume a făcut o comandă de banane din Belgia. Surpriza acestuia a fost mare însă când, în loc de banane, cutiile primite erau pline de cocaină. Bărbatul a sunat imediat la 112, la fața locului ajungând în scurt timp cei de la Crimă Organizată care au făcut și teste de laborator. 

În urma testelor, s-a descoperit că drogul găsit are o puritate de 98%. 

Noaptea trecută, ca o coincidență, la ora 23:30, la un depozit din Afumați, unul dintre cele mai mari depozite din țară, a pornit un incendiu puternic. Anchetatorii încearcă acum să stabilească dacă este vreo legătură între acest incendiu și drogurile descoperite la Chiajna și dacă nu cumva incendiul a apărut pe baza unei răzbunări mafiote. 

×
Subiecte în articol: cocaina
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close