Antena 3 CNN Actualitate Jurma: Noua tulpină SARS-CoV-2, care provoacă panică în Europa, a ajuns și în România

Jurma: Noua tulpină SARS-CoV-2, care provoacă panică în Europa, a ajuns și în România

Efectul noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie: numărul cazurilor a crescut cu 40% în două săptămâni. Cercetătorul Octavian Jurma a afirmat, sâmbătă, la Antena 3 că această nouă tulpină a ajuns cu siguranță și în România.

Jurma: Noua tulpină SARS-CoV-2, care provoacă panică în Europa, a ajuns și în România
26 Dec 2020   •   17:39

"Aparent suntem într-un moment bun, pentru că noi suntem în orb și de aceea Marea Britanie este multe mai interesantă de studiat în această perioadă pentru că ei astăzi au făcut 500.000 de teste, nu 4.000. Astfel încât, la o asemenea capacitate de testare, ei depistează mult mai devreme decât orice altă țară din Uniunea Europeană modificările de trend.

Dacă în Marea Britanie a avut loc această modificare de trend, noi suntem undeva la trei săptămâni - o lună în urma Marii Britanii pe curba epidemică. De aceea, trebuie să ne așteptăm la o evoluție similară în luna ianuarie, mai ales după relaxarea de la noi care acum, pe fondul acestor cifre anunțat oficial", a spus Octavia Jurma.

Specialistul subliniază că cel mai dificil lucru pe care vor trebui să-l facă autoritățile în următoarea perioadă va fi să restabilească controlul epidemiologic în România.

"Trebuie să avem o idee unde suntem, încotro ne îndreptăm. Cu certitudine această nouă tulpină se află deja la noi și asta e cea mai mare problemă, faptul că rata infecției crește repede cu ajutorul noii tulpini și măsurile pe care le luăm trebuie mărite pentru a obține aceleași rezultate",  a mai spus Jurna, în emisiunea Obiectiv, moderată de Maria Coman.

×
Parteneri
O nouă ofertă pentru cadrele didactice: Creştere salarială de 1.000 lei brut | Negocierile de la Guvern continuă
x close