Antena 3 CNN Actualitate Jurnalist german, ridicat de jandarmi în timpul protestului din Piața Victoriei . „Jandarmeria română nu consideră că jurnaliștii, chiar și cei străini, au vreun drept să participe”

Jurnalist german, ridicat de jandarmi în timpul protestului din Piața Victoriei . „Jandarmeria română nu consideră că jurnaliștii, chiar și cei străini, au vreun drept să participe”

Un jurnalist german a fost ridicat de jandarmi în timpul protestului din Piața Victoriei, la care s-au adunat mii e oameni pentru a cere demisia Guvernului. 

Jurnalist german, ridicat de jandarmi în timpul protestului din Piața Victoriei . „Jandarmeria română nu consideră că jurnaliștii, chiar și cei străini, au vreun drept să participe”
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2018   •   12:40

Update: Protestatarul din Piaţa Victoriei care a fost luat pe sus aseară de jandarmi şi despre care s-a spus că ar fi jurnalist german nu a putut demonstra că lucrează în presă. Asta se arată într-un comunicat al Jandarmeriei, care mai susţine că deşi bărbatul avea la gât o legitimaţie pe care scria PRESS, acesta nu a avut asupra sa niciun act oficial prin care să dovedească faptul că este jurnalist.

Protestatarul a fost amendat cu cinci sute de lei pentru că a încercat să treacă cu forţa de dispozitivul de jandarmi care asigurau paza în faţa Guvernului. Imaginile cu momentul săltării acestuia de către jandarmi au fost făcute publice pe reţelele de socializare şi au iscat rapid un scandal de amploare printre internauţi.

“Colegul nostru, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de langa noi in timp ce filma si aruncat in duba jandarmeriei împreună cu alți protestatari. Nu stim cati au fost ridicați. Nu stim unde i-au dus”, a scris compania Pasaport Productions, producător de documentare. 

“Jandarmeria română nu consideră că jurnaliștii, chiar și cei străini, au vreun drept să participe și să documenteze aceste manifestații democratice”, mai scrie Pasaport Productions.

×
Subiecte în articol: Piata Victoriei jandarmi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close