Antena 3 CNN Actualitate Jurnalist moldovean, condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj

Jurnalist moldovean, condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj

Jurnalist moldovean, condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj
Sursa foto: Foto: dciprian.com
17 Dec 2010   •   13:36

Un jurnalist moldovean, acuzat de înaltă trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, fără confiscarea proprietăţii, de Curtea Supremă de Justiţie din Transnistria. Ernest Vardanean, reţinut de autorităţile transnistrene la 7 aprilie 2010, şi-a recunoscut integral vina în cadrul procesului, relatează Mediafax.

Jurnalistul a declarat pe 11 mai, la un post de televiziune transnistrean că agenţii SIS (serviciul de informaţii al R.Moldova) i-au cerut să adune informaţii despre poziţia Occidentului faţă de Republica Moldova, de la funcţionari din Tiraspol, precum şi de la reprezentanţi ai unor misiuni diplomatice la Chişinău.

Pe de altă parte, mama lui Vardanean şi avocatul familiei spun că jurnalistul a fost torturat psihic ca să declare lucruri care nu sunt devărate. Mai multe organizaţii neguvernamentale au pledat pentru eliberarea acestuia. Acestea au invocat încălcarea drepturilor fundamentale ale omului de către autorităţile transnistrene.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close