Antena 3 CNN Actualitate O jurnalistă izolată la o pensiune din Cluj face un apel disperat. Femeia susţine că a fost agresată de proprietari: ''M-au îmbrâncit şi lovit!''

O jurnalistă izolată la o pensiune din Cluj face un apel disperat. Femeia susţine că a fost agresată de proprietari: ''M-au îmbrâncit şi lovit!''

Situaţie disperată pentru o jurnalistă care a revenit din Marea Britanie şi a fost nevoită să se izoleze într-o pensiune din Cluj. Femeia susţine că se simte rău pentru că nu poate mânca, asta pentru că proprietarii pensiunii nu i-ar fi asigurat condiţii minime pentru a sta 14 zile în carantină. Mai mult, ea susţine chiar că proprietarii ar fi abuzat-o fizic şi psihic. Deşi a apelat 112 şi a chemat atât Poliţia cât şi Direcţia de Sănătate Publică, femeia spune că nimeni nu a contactat-o până acum.

O jurnalistă izolată la o pensiune din Cluj face un apel disperat. Femeia susţine că a fost agresată de proprietari: ''M-au îmbrâncit şi lovit!''
Sursa foto: Oana Silviana Craciun/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    29 Oct 2020   •   12:35

Jurnalista a filmat condițiile din pensiunea clujeană unde a rezervat o cameră pentru a putea petrece cele 14 zile de izolare cerute prin lege.

Nici conversația cu proprietarii nu a fost plăcută.

Jurnalista Oana Silviana Crăciun spune că proprietarii au agresat-o fizic: ''Am fost strânsă cu uşa şi au intrat peste mine în cameră. M-au îmbrâncit şi lovit!''

''În momentul în care mi-am solicitat drepturile, au început să îmi adreseze injurii, să fiu făcută nesimțită, nenorocită, să plec de unde am venit. Am fost strânsă cu ușa și au intrat peste mine în cameră. M-au îmbrâncit și lovit'', spune Oana Silviana Crăciun

Femeia spune că pentru banii pe care i-a plătit nu a primit bon fiscal și nici nu a semnat vreun contract. 

Jurnalista a sunat la Poliție și i s-a spus că nu se poate face nimic

Camera nu este dotată cu bucătărie, drept urmare nu poate găti. Din acest motiv, femeia spune că a mâncat foarte puţin şi s-a simţit rău. Totuşi, nu poate părăsi camera, deşi este foarte nemulţumită de condiţii.

Dacă părăsesţe locul fără acordul Poliţiei şi DSP ar putea plăti o amendă penală. Proprietarii pensiunii nu au putut fi contactaţi.

Oana Silviana Crăciun a oferit informaţii în exclusivitate pentru antena3.ro

''Niciun reprezentant DSP nu s-a deplasat să constate situația mea la adresa pensiunii. Voi face sesizari scrise catre ITM, Anaf, Anpc şi toate autorităţile responsabile de aplicarea legii Covid.

 Doresc să spun toate astea în mod public și totodată să arăt abuzurile la care am fost supusă în ultimele zile.

Am fost umilită pe banii mei, și sunt în continuare umilită!

Informațiile către DSP au fost transmise prin Poliție, niciun reprezentant nu a luat legătura cu mine prin telefon.

În România anului 2020 te întorci în ţara ta unde eşti înşelat pe timpul şi pe banii tai. Eu ar fi trebuit să rămân in Cluj, pentru că am lucrat în Cluj, de aici am plecat.

Nu am fost testată de COVID!

În acest moment sunt în maşină şi mă deplasez către casa bunicilor mei unde nu deţin condiţii optime de trai. Potrivit legii, DSP ar fi trebuit să mă sprijine să ma transfer către o altă locație din Cluj. Fiind în izolare, eu nu puteam fizic închiria nimic. Nu am fost testată de Covid. Aseară când am solicitat ambulanta, mi s-a spus: nu aveți nimic, nu aveti nevoie de test. Nu mi s-a luat temperatura'' a spus jurnalista, în exclusivitate pentru antena3.ro.

Oana Silviana Crăciun face un apel către autorităţi pe pagina sa de Facebook.

''Adresa mea din buletin este in judetul Constanța. În acest moment solicit presei sa arate cum nu exista niciun fel de comunicare între autoritatile statului roman, nimeni de la DSP nu s-a deplasat la adresa unde ma aflu cazata pentru a constata situatia mea.

Solicit autoritatilor sau presei sa specifice ca din izolare eu nu ma pot deplasa decat in judetul Constanta'', a scris jurnalista.

Update ora 14:

Comunicatul transmis de IPJ Cluj: 

''La data de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați de administratorul unei pensiuni despre faptul că o persoană carantinată în acea locație nu ar respecta măsurile privind carantinarea, conform prevederilor Legii 55/2020.

În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la locația respectivă, unde au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind astfel luată măsura sancționării contravenționale.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, polițiștii au fost sesizați de persoana carantinată la aceea pensiune, prin intermediul unui e-mail, despre faptul că ar fi fost agresată verbal și fizic de proprietarul pensiunii.

În continuare, polițiștii efectuează verificări privind aspectele sesizate, urmând a fi luate măsurile legale care se impun'', se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: jurnalista pensiune Cluj carantină
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close