Antena 3 CNN Actualitate Jurnalistul Ioan T. Morar, numit consul general la Marsilia de Guvern

Jurnalistul Ioan T. Morar, numit consul general la Marsilia de Guvern

Jurnalistul Ioan T. Morar, numit consul general la Marsilia de Guvern
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Oct 2010   •   16:23

Jurnalistul Ioan T. Morar a fost numit de Guvern în postul de consul general al României la Marsilia (Franţa), în locul lui Cornel Alecse, care a fost astfel rechemat în ţară şi trebuie să îşi încheie misiunea în maximum 90 de zile, informează Mediafax.
   
Ziaristul a declarat, la începutul lunii septembrie, că a fost propus de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, pentru postul de consul general la Marsilia, precizând că este "onorant" pentru el să accepte o astfel de propunere.
   
"Da, m-a propus domnul Baconschi consul general la Marsilia. Nu ştiu când se va întâmpla. Actele le semnează primul-ministru. Sigur că voi accepta. Nu e ceva ruşinos, e ceva onorant pentru mine să accept o astfel de propunere. Într-un fel, pare demodat, dar îmi voi face datoria faţă de ţară. Eu am lucrat în mediul privat din 1990, deci nu e ca şi când aş lua acum bani publici, mai ales că s-au şi redus salariile. (...) Doresc să marchez o etapă nouă în viaţa mea şi în cariera mea. Sper să ajung acolo şi să demonstrez că nu a fost o alegere hazardată din partea celor care m-au propus", a spus Ioan T. Morar.
   
Cornel Alecse a fost numit la Consulatul General al României la Marsilia în ianuarie 2006, după ce anterior a lucrat ca ministru consilier la ambasada României din Paris şi consilier-referent pentru Franţa în cadrul Direcţiei Europa Occidentală şi Europa Centrală a Ministerului Afacerilor Externe.
     

×
Subiecte în articol: jurnalist consul Marsilia
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close