Antena 3 CNN Actualitate Jurnalul.ro: Sorin Blejnar, anchetat de DNA. Şeful ANAF neagă informaţia

Jurnalul.ro: Sorin Blejnar, anchetat de DNA. Şeful ANAF neagă informaţia

Jurnalul.ro: Sorin Blejnar, anchetat de DNA. Şeful ANAF neagă informaţia
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Iul 2011   •   19:54

Şeful ANAF Sorin Blejnar şi chestorul Ioan Buda sunt anchetaţi de DNA in dosarul spagii din vămi., informează Jurnalul.ro.

Ulterior, preşedintele Fiscului a declarat că această informaţie este o simplă speculaţie a presei şi că nu are cunoştiinţă de vreo anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Am aflat de la cei de la biroul de presa. Nu am cunoştiinţă să fiu anchetat în vreun dosar cu privire la fapte de corupţie. Am un singur dosar unde am calitate de martor, am fost la DNA, am dat declaraţii. Cred ca este din nou o joacă prin care se încearcă să se pună o pată pe instituţie, pe mine"

Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cercetărilor faţă de cei doi, conform rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată lotul Moraviţa 2.

"Având în vedere declaraţiile care au fost date de inculpaţi în faţa procurorilor DNA, s-a decis disjungerea şi continuarea cercetărilor faţă de numiţii Mateuţ Aurel(fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, n.n.) , Blejnar Sorin (şeful ANAF, n.n), Rovinar Dănuţ, Nicoară Iosif, Flore Samuil Cristian, Şaptebani Cristian (actualul şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin şi fost şef sectorMoraviţa, n.n.), Oniţă Oana Diana, Iureş Cornel(fostul şef al Poliţiei de Frontieră Timiş), Turda Vasile (fost şef sector Moraviţa), Curdar Claudia, Florea Ştefan, zis "Fane Celular”(fost adjunct al Poliţiei de Frontieră Timiş), poliţiştii Ilie, Muşat şi Atila, Răuţ Băbuţa Paraschiva, ofiţerul Sturza Deak Cristian Adrian, precum şi persoane din conducerea S.P.F. şi I.J.P.F. Timiş din perioada când funcţionau magazinele duty-free", se arată într-un comunicat al DNA Timişoare, citat de pressalert.ro.


×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close