Antena 3 CNN Actualitate Justiţia decapitează Fondul Proprietatea. Acţiunile FP au fost suspendate de la tranzacţionarea la Bursă

Justiţia decapitează Fondul Proprietatea. Acţiunile FP au fost suspendate de la tranzacţionarea la Bursă

Justiţia decapitează Fondul Proprietatea. Acţiunile FP au fost suspendate de la tranzacţionarea la Bursă
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Oct 2012   •   13:37
Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au fost suspendate de la tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti, informează Mediafax. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au hotărât, irevocabil, anularea unei hotărâri AGA a Fondului din septembrie 2010 prin care compania Franklin Templeton a fost numită administrator.

Acţiunile au fost suspendate la ora 13:03. Ultima cotaţie din piaţă a fost de 0,525 lei, în stagnare faţă de referinţă. La acest preţ, capitalizarea Fondului este de 7,233 miliarde lei (1,58 miliarde euro).

La data de 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a constatat nulitatea absolută a hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Fondului Proprietatea prin care, în data de 6 septembrie 2010 a fost modificat actul constitutiv. Franklin Templeton a fost numit administratorul Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea a contestat decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, în cadrul unui litigiu cu avocatul Ioana Sfîrăială, acţionar al Fondului Proprietatea.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins, miercuri, recursul Fondului Proprietatea, menţinând astfel decizia din decembrie 2011 a Tribunalului Bucureşti. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este irevocabilă.


 

×
Subiecte în articol: Fondul Proprietatea
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close