Antena 3 CNN Actualitate Justiţie: Traficant de droguri ? iertat de puşcărie pentru că a fost sincer

Justiţie: Traficant de droguri ? iertat de puşcărie pentru că a fost sincer

Justiţie: Traficant de droguri ? iertat de puşcărie pentru că a fost sincer
Sursa foto: justitia romana
04 Feb 2009   •   06:21

Cazul asasinatului de la Braşov a scos la iveală multe din neregulile sistemului juridic din România. Printre ele, cel al unui traficant internaţional de droguri, care a scăpat de puşcărie după ce şi-a recunoscut fapta.
Astfel, Tribunalul Arad a scos de după gratii un bărbat care a recunoscut că a făcut trafic internaţional de droguri, condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare după ce acesta a fost prins introducând în ţară peste 10.000 de pastile de ecstasy. Focşăneanul Ciuraru Bogdan a fost prins, vara trecută, de poliţiştii de la Antidrog şi procurorii DIICOT în timp ce încerca să introducă prin vama Nădlac 10.007 bucăţi de pastile ecstasy, scrie Gândul.
Ancheta a condus la concluzia că bărbatul a cumpărat drogurile din Olanda pentru a le vinde în România. Însă acesta susţinea că a fost ameninţat de nişte cetăţeni marocani pentru a le transporta.
Oricum a fost trimis în judecată, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de mare risc şi introducerea în ţară a acestora, pedeapsa pentru ultima infracţiune fiind între 15 şi 25 de ani de închisoare.
La judecată, Ciuraru şi-a menţinut declaraţiile, iar judecătorea Nicoleta Cozma a stabilit că acuzatul merită pentru fiecare dintre acuzaţii trei ani de închisoare, deoarece nu a avut antecedente penale şi a fost sincer. Drept urmare pedepsele au fost contopite, pentru ca apoi, judecătoarea să stabilească că ?scopul preventiv şi educativ al pedepsei poate fi atins şi fără privare de libertate? şi a dispus şi suspendarea pedepsei.
Procurorii DIICOT au făcut apel împotriva sentinţei Tribunalului Arad, urmând ca acesta să fie judecat de Curtea de Apel Timişoara.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: traficant de droguri DIICOT
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close