Antena 3 CNN Actualitate Justiție 100 de minute: Procurorul Emilian Eva a fost protejat de CSM în 2009

100 de minute: Procurorul Emilian Eva a fost protejat de CSM în 2009

100 de minute: Procurorul Emilian Eva a fost protejat de CSM în 2009
Sursa foto: Foto. Agerpres
24 Iul 2015   •   19:40

Emilian Eva a fost protejat de CSM în 2009, când Daniel Morar a formulat o plângere pe numele său, după ce procurorul penal din "Telepatia" a încercat să manevreze câteva dosare ale unor amici de-ai lui din judeţul Iaşi.

Informaţia a fost dezvăluită de jurnalistul Antena3, Adina Anghelescu, într-o intervenţie telefonică la "100 de minute", de la Antena 3.

În 2009, Emilian Eva ar fi încercat să influenţeze un alt procuror şi un specialist pentru a-i scăpa de dosarele penale pe mai mulţi prieteni de-ai săi din Iaşi, suspectaţi că au furat mai multe terenuri dintr-un sat din judeţ.

"Prin acţiuni repetate, a intervenit în activitatea procurorului P.P.N. şi a specialistului C.I.C. pentru a obţine un raport de constatare tehnico-ştiinţifică topografică pentru învinuitul S.M. de care îl leagă o relaţie de prietenie, în alt cadru decât cel legal şi în alte condiţii decât cele stabilite pentru ceilalţi învinuiţi din dosarul nr.136/P/2007 şi împotriva convingerii celui care a efectuat urmărirea penală în cauză.(...) De asemenea, se reţine că pârâtul procuror nu a ascuns niciun moment relaţia sa de prietenie cu S.M. - învinuit în dosarul nr.136/P/2007, aspect rezultat din toate notele de relaţii şi declaraţiile pârâtului procuror date în cursul cercetării prealabile şi în faţa Secţiei care se coroborează cu declaraţia martorului P.P., care atestă că pârâtul procuror E.E. i-a spus acest aspect şi l-a întrebat dacă este posibil să-i fie eliberată numitului S.M. o copie de pe raportul de constatare tehnico-ştiinţifică", se arată într-o hotărâre oficială, prezentată la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Emilian Eva CSM 100 de minute
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close