Antena 3 CNN Actualitate Justiție 15 judecători, cerere bombă trimisă la Consiliul Superior al Magistraturii

15 judecători, cerere bombă trimisă la Consiliul Superior al Magistraturii

15 judecători, cerere bombă trimisă la Consiliul Superior al Magistraturii
24 Oct 2017   •   17:34

Judecătorii fac apel la CSM să se țină de cuvânt. Florica Roman, judecător Curtea de Apel Oradea, susține că instituția trebuie să se pronunţe cu privire la necesitatea legiferării modului de revocare a membrilor aleşi din CSM.

„Pe data de 23 octombrie 2017 am adresat o solicitare atât Plenului CSM cât şi fiecărui membru al Consiliului să se pronunţe cu privire la necesitatea legiferării modului de revocare a membrilor aleşi din CSM. Solicitarea aceasta vine după ce, 'pe data de 16.10.2017, 15 judecători de la Curtea de Apel Oradea au solicitat Parlamentului României să iniţieze şi să adopte în regim de urgenţă un proiect de lege distinct pentru punerea în acord cu prevederile constituţionale.

Iniţiativa celor 15 judecători a fost susţinută şi de adunarea generală a judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea care a avut loc pe data de 17.10.2017. Modificarea respectivă este imperativă şi urgentă dat fiind că, prin Decizia CCR 196/2013, prevederile art. 55 alin. si din Legea 317/2004 au fost declarate neconstituţionale, iar respectivele prevederi nu au fost puse în acord cu decizia CCR de 4 ani de zile. În lipsa acestei prevederi legislative, prin care membrii aleşi din CSM să poată fi revocaţi, răspunderea membrilor CSM în faţa celor care i-au ales nu există.

Mulţi dintre actualii membri aleşi din CSM, atunci când au candidat, au susţinut expres că o asemenea modificare legislativă este necesară”, susține Florea.

×
Subiecte în articol: 100 de minute CSM judecatori revocare
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close